Румен Гьонов: Благодарен съм, че в най-тежкия ми миг Витоша не ме остави

Румен Гьонов: Благодарен съм, че в най-тежкия ми миг Витоша не ме остави

Защитникът Румен Гьонов вече три години е част от състава на Витоша (Бистрица). Родом от Сапарева баня и продукт на местната футболна школа, 24-годишният бранител сам решава да опита късмета си в настоящия си отбор.

„Реших да отида във Витоша и да си уредя проби. Треньорът ме хареса и така станах част от състава – вече три години. За да станеш футболист в България, се изисква много постоянство и воля. От юношеската формация на Сапарева баня, от която бях част аз, всички други се отказаха. Някои продължиха с ученето, а други – се хванаха на работа. Определено се изисква много постоянство, а и доза късмет“, споделя Гьонов.Преди началото на сезон 2015/2016 тимът на бистричани е поет от Костадин Ангелов. Специалистът променя доста неща в клуба, призна бранителят.

„Ситуцията се подобри. Тренировките станаха по-натоварващи, наблягаме повече на тактиката и мисля, че всички тези усилия дават резултат. Сега всички осъзнаваме какво ни е нужно, за да продължим в правилната посока.“

Сезонът в Югозападната „В“ група обаче започва по възможно най-нещастния начин за левия бек. Още в петата минута на първия двубой срещу Чико (Бяга) кракът на Румен е счупен.

Тежка контузия, която го вади от терена за 6 месеца. „Беше ужасно преживяване. Да не мога да играя футбол, за мен бе най-лошото, което можеше да ми се случи. Три месеца бях в гипс, а след това още три месеца имах рехабилитация. Нуждаех се от още два, за да вляза във форма“, връща се назад към инцидента Гьонов.

Подкрепата, която клубът му оказва, е голяма и защитникът не крие признателността си.

„Тук е мястото да благодаря на ръководството и президента, които ме задържаха в отбора, поеха всички разходи по лечението и възстановяването ми и въобще ми помогнаха изключително много в този период. Казвам го, защото има много други подобни случаи в българския футбол, в които играчите са освобождавани от клуба. Във Витоша обаче отношението е друго – такова, на каквото не съм предполагал, че ще попадна.

Всичко това допринася и за изграждането на един добър и сплотен колектив.“

Кошмарът е преживян, а Румен и Витоша се радват на изключително силен сезон. Бистричани са една от приятната изненада във Втора професионална лига и са отборът с най-малко допуснати голове. Кое е в основата тимът да е в челото на класиранет, Гьонов разкрива:

„Всички се разбираме чудесно. Специално в защита, опитът на играчи като Ники Христозов, Данчо Върбанов и Венци Бонев е много полезен. Нивото на конкуренция също дава резултат. Това ни мотивира да се раздаваме повече в тренировките, а впоследствие и в мачовете. Няма как да не сме доволни от сезона досега. Отборът се справя страхотно. Попълненията от зимата също допринесоха много за отбора. Добрите резултати ни дадоха увереност, а това, че няма поставени цели, също ни помага.“

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти