Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

БФС ПРЕДСТАВЯ ФИЛОСОФИЯТА СИ ЗА РАБОТА В ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ФУТБОЛ ЧРЕЗ КНИГАТА „ПЪТЯТ НА ТАЛАНТА“

В Honda не смятат да оставят КТМ да доминира отново на Дакар

В Honda не смятат да оставят КТМ да доминира отново на Дакар

По традиция в началото на годината стартира най-тежкото изпитание за мотоциклети и автомобили - рали Дакар. Стартът на тазгодишното, 40-о по ред издание е на 6 януари в столицата на Перу – Лима, с което ралито се завръща в Страната на инките.

Участниците отново са разделени в пет категории – мотоциклети, ATV-а, UTV-та, автомобили и камиони. При мотоциклетите в списъка на заявките са 142 пилоти. Сред тях са и петимата състезатели на Monster Energy Honda – Хуан Бареда с №5, Паоло Гонсалвеш с №6, Мишел Метж с №14, Рики Брабек с №20 и Кевин Бенавидес с №47. Те ще стартират с последната версия на състезателните Honda CRF450 RALLY, които са подготвени специално за рали Дакар. Пилотът с най-много опит в Дакар е Пауло Гонсалвеш, който завърши на второ място за Honda през 2015 г. Той взе участие в официалната презентация на рали Дакар през 2018 г. Естествено, има и много местни пилоти с мотоциклети Honda. При ATV-ата има 50 участника, а при UTV-ата са 13 екипажа. При автомобилите са 91, а при камионите – 44.

Досега в своята история рали Дакар е преминало през територията на 29 държави – 3 в Европа, 5 в Южна Америка и 21 в Африка. Това го прави второто по големина събитие в моторните спортове в света.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти