Шеф се скара на Пике заради жеста

Шеф се скара на Пике заради жеста

Президентът на Футболната лига на Испания Хавиер Тебас изобщо не е доволен от поведението на Жерард Пике след гола му срещу Еспаньол през уикенда. Тогава защитникът на Барселона постави пръст на устните си, призовавайки запалянковците на съперника да замълчат. Това само още повече ядоса феновете, а след това и футболистът Естебан Гранеро го обвини, че е провокатор. Специална комисия умува дали да наложи наказание на Пике, като то може да е дори за три срещи.

“Пике не може да отправя такива жестове - скара се Тебас. - Виждали сме последствията от тях и самият играч е наясно. Преди попадението му не се чуваха никакви обиди по негов адрес. Вкарването би трябвало да е хубав момент, но тази провокация накара хората да реагират. Понякога отговорност на самите състезатели е да е избягват такива хули. Разбира се, не ни харесва да чуваме обиди към футболистите, но и запалянковците не трябва да бъдат провокирани. А дали действието му заслужава наказание, или не - това ще го реши комисията.”

По време на срещата с Еспаньол Пике се контузи и може да почива около месец, което означава, че евентуално наказание ще бъде без значение за него.

Спечели VIP пропуск и виж на живо Купата на FIFA на 14.02 в Парадайс център. Участвай тук!

Още от Футбол свят

Виж всички