Нигерийците искат мачът с Аржентина да бъде последният на Меси на световни първенства

Нигерийският защитник Брайън Идову си пожела той и съотборниците му да успеят да елимират Аржентина от Световното първенство по футбол в Русия. Двата отбора се срещат във вторник в Санкт Петербург в битка за второто място в група "D", което би им осигурило участие на осминафиналите.

"Надяваме се, че това ще бъде последният мач на Лео Меси на световно първенство. Колкото и да го харесваме като играч, за нас това е единственият шанс да се класираме напред. Това, което в момента се случва в лагера на Аржентина, не ни интересува. Важно е само как ще играят, но ние сме фокусирани върху собственото си представяне", каза Идову.
g
Старши треньорът на нигерийците Гернот Рор пък добави, че единствената цел пред тима му е победата, тъй като равенство може да не бъде достатъчно, за да се прескочи групата, ако Исландия победи с разлика Хърватия. "Не мога да ви кажа как ще играем, но мога да ви обещая, че това ще бъде отбор, който ще се бори и ще иска победата срещу Аржентина. Равенство може и да ни свърши работа, но не е сигурно. Нашата цел е победата и очаквам да се получи зрелищен мач", допълни германският специалист.

Още от Футбол свят

Виж всички