Далич отказа да коментира дали Хърватия ще играе с резервите срещу Исландия

Далич отказа да коментира дали Хърватия ще играе с резервите срещу Исландия
Селекционерът на Хърватия Златко Далич заяви преди мача с Исландия във вторник, че неговият отбор ще подходи сериозно към срещата, макар тя да е без никакво значение за тима му. "Шахматистите" постигнаха победи с 2:0 над Нигерия и с 3:0 над Аржентина в първите си два мача и само тежка загуба от Исландия може да ги прати на второто място в крайното класиране в Група "D", при това съчетана с победа на Нигерия над Аржентина.

"Не ме интересува какво говорят другите. Ние си имаме наши задачи и ги следваме. Какво говорят другите, това си е тяхна работа. Ако ние бяхме в друга ситуация, никой нямаше да се съмнява в нас дали ще играем на 100 процента", каза Далич, отказвайки да даде отговор дали титулярите ще почиват срещу исландците.

"Не харесвам, че хората казват, че имаме резервен отбор. Това е национаният отбор на Хърватия и всички играчи имат еднакво важна роля, дори и някои от тях да не са се появили в игра срещу Нигерия или Аржентина. Искаме да победим Исландия и да завършим първи в групата. Познаваме добре съперника, но и те знаят играта ни. Това, че ни победиха в квалификациите, само ни дава шанс да им го върнем", добави Далич.

Още от Футбол свят

Виж всички