Toyota с проблеми в подготовката за рали Монте Карло

Toyota с проблеми в подготовката за рали Монте Карло

Подготовката на Toyota за първия кръг от календара на Световния рали шампионат за 2019-а - рали Монте Карло - срещна спънки, след като пилотът Яри-Мати Латвала катастрофира с тестовия автомобил на отбора в четвъртък. Латвала удари Armco бариера и повреди значително колата, което прекъсна тестовия ден. Навигаторът на Латвала Юхо Ханинен е имал леки оплаквания и е бил прегледан. Той няма сериозна контузия и днес екипажът ще продължи теста.

Съотборникът на Латвала – От Танак завърши своята подготовка в началото на седмицата, а третият пилот на Toyota Крис Мийк трябва да поеме управлението на тестовия автомобил в събота. Това ще бъде първият път, в който Мийк ще работи с новия си навигатор – Себ Маршал.

M-Sport Ford и Hyundai приключиха с тестовете за рали Монте Карло. Претендентът за титлата през 2018 Тиери Нювил и Дани Сордо караха новия i20 Coupe миналата седмица, но за испанеца тестът не бе особено полезен, тъй като в крайна сметка той няма да стартира в Монте Карло, а неговото място ще заеме Себастиен Льоб. Французинът ще тества колата на корейския конструктор веднага след финала на рали Дакар, няколко дни преди старта на първия WRC кръг за 2019 г.

Новата състезателна двойка на Citroen Себастиен Ожие и Есапека Лапи ще карат С3 следващата седмица. И двамата вече имаха първия си допир с новия автомобил миналия месец на тест в Португалия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти