Пранди решава в сряда кои двама да отпаднат

Пранди решава в сряда кои двама да отпаднат
Силвано Пранди: Любо вдъхна допълнителна сигурност на Братоев! Той може да ни помогне (видео)
Силвано Пранди: Любо вдъхна допълнителна сигурност на Братоев! Той може да ни помогне (видео)

Силвано Пранди ще реши в сряда след втората контрола с Египет кои двама волейболисти няма да пътуват за Берлин. Професора първоначално извика 15 имена в списъка си за олимпийската квалификация. След като Георги Братоев бе убеден от изпълняващия председателски функции Любо Ганев да се върне в тима обаче, групата се увеличи до 16 волейболисти. "Лъвовете" ще пътуват за германската столица в петък, а първият им мач е на 6 януари срещу Франция.
България излиза в официална контрола срещу Египет на 31 декември в София
По всичко личи, че има две име, които към момента изглеждат с едни гърди напред за отпадане от списъка. Става въпрос за играчите на Нефтохимик Добромир Димитров и Георги Петров. Разпределителите в състава на Пранди вече са трима, като Жоро Братоев и Георги Сеганов по-скоро могат да се считат за сигурни за Берлин. В отбора има и петима посрещачи, което означава, че един от тях ще "изгори", а 20-годишният Петров от шампионите трудно ще се пребори за място в конкуренцията на Тодор Скримов, Николай и Розалин Пенчеви, както и на Мартин Атанасов.

Всичко това обаче ще стане ясно след проверките с Египет, тъй като Пранди не може да рискува предварително. Италианецът се опасява да не се получи евентуална контузия по време на подготовката или в контролите с "фараоните"

в."Тема Спорт"

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички