Цветан Соколов: Най-важното е, че когато не се чувстваме добре физически, побеждаваме (видео)

Любо Ганев: Нашето място е на Олимпиадата (видео)
Любо Ганев: Нашето място е на Олимпиадата (видео)

Един от лидерите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов, който днес празнува своя 30-годишен юбилей, си пожела класиране за Олимпиадата в Токио 2020. Това той направи след победата на България над Египет с 3:1 в първата контрола преди квалификацията в Берлин. Соколов призна, че най-важното е, че когато не се чувстват добре физически както в момента, побеждават.
България измъкна трудна победа над Египет в първата контрола (видео + галерия)
"Това е един специален ден за мен, юбилей, 30 години, чувствам се по-мъдър. Първо си пожелавам аз и цялото ми семейство да сме здрави, защото това е най-важното. И второ да се класираме за тази Олимпиада, защото както всеки един атлет и спортист иска да присъства на Олимпиадата, това е и моето желание", пожела си Цецо Соколов.
Силвано Пранди: Отборът ни е готов да се бори срещу всеки (видео)
"Не забравяйте, че имахме фитнес в 10 часа сутринта и свършихме в 12, а сега в 2,30 започнахме да загряваме, така че нямахме достатъчно време да възстановим. Точно тези дни напъваме много във фитнес, малко сме уморени и от тренировките, така че най-важното е, че когато не се чувстваме добре физически, побеждаваме. Това е много важно за главата, за самочувствието, за психиката", коментира диагоналът на България.

"Това са мачове с такава важност (б.р. на олимпийската квалификация), че тогава не чувстваш нито болка, нито умора. Просто няма какво да коментираме дали ще бъдем свежи или не. Това са съвсем различни мачове", каза още Соколов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти