Любо Ганев: Нашето място е на Олимпиадата (видео)

Силвано Пранди: Отборът ни е готов да се бори срещу всеки (видео)
Силвано Пранди: Отборът ни е готов да се бори срещу всеки (видео)

Вицепрезидентът на БФВ и кандидат за президен на родната централа Любо Ганев сподели след победата над Египет с 3:1 в първата контрола преди олимпийската квалификация в Берлин, че нашето място е на Олимпиадата.
България измъкна трудна победа над Египет в първата контрола (видео + галерия)
"Аз винаги съм оптимист, защото най-малкото знам с какво разполага българския отбор, познавам тези момчета много добре. Виждам, че абсолютно всички имат желанието да покажат, че нашето място е там на Олимпиадата. Сигурен съм, че ще направим хубави мачове. Естествено, че ще бъде трудно, но никой не си мисли, че да отидеш на Олимпиада е много лесно. Сигурен съм, че ще зарадваме българските фенове. Убеден съм, че ще играем на финал на квалификацията", заяви Любо Ганев.

"По-скоро обърнах внимание на тези по-младите, които още не са били на Олимпиада, защото тя е най-голямото събитие в живота на всеки един спортист, което може да изживее. Нещо незабравимо е, както обичам да казвам "черешката на тортата" в цялата спортна кариера, така че да ги накарам и мобилизирам да дадат всичко от себе си. Шанс да играеш на Олимпиада и то в колективните спортове, 2-3 пъти максимум може да ти се случи, а сега е един от тези моменти. Тези, които вече са били на Олимпиада, знаят какво губят и ще излязат толкова мотивирани, че няма с какво друго да ги мотивирам. Това исках да им кажа. Аз ще бъда с тях, ще ги подкрепям и да зарадват всички, защото България има нужда отборът да е на Олимпиадата, там е нашето място. Същото важи и за жените, не само за мъжете. Пожелавам си да сме здрави, пък те ще покажат какво могат на игрището", каза още волейболната легенда.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички