Гледай на живо

Очаквайте на живо в 17:00: Женският национален отбор по футбол на България излиза срещу Северна Македония в последния си мач от Лигата на нациите

Цецо Соколов: Празници са, но всички сме тук, за да играем за България (видео)

Цветан Соколов и Зенит грабнаха Купата на Русия (видео + снимки)
Цветан Соколов и Зенит грабнаха Купата на Русия (видео + снимки)

Една от звездите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов се присъедини днес към лагера на тима преди олимпийската квалафикация в Берлин след броени дни. Диагоналът на България сподели, че всички се чувстват уморени физически, но са тук, за да играят за България и да се класират за Олимпиадата.
Любо Ганев за завръщането на Георги Братоев: Два разговора ни трябваха
"Българският волейбол очаква да започнем годината успешно. Надяваме се да направим един хубав турнир, да изиграем, Дай Боже, едни пет мача на доста високо ниво и да зарадваме феновете и хората, които ни подкрепят", започна Цецо Соколов на днешната открита тренировка в зала "Христо Ботев".
Георги Братоев започна подготовка с националите
"Няма какво толкова да се настройвам, в края на краищата влизаш в залата и си тренираш, играеш си. Различна е системата на игра, но няма какво толкова да го мислиш, защото нямаме и толкова много време. Системата, която Силвано изисква, всички я знаем, знаем какво да очакваме. Предполагам, че всички са готови да тренират и да играрм по начина, по който трябва", добави Цецо, който онзи ден спечели Купата на Русия със своя Зенит (Казан).

"Дано да издържа чисто физически. Честно казано с чувствам малко измореничък. Но имаме време да наблегнем на това. Мога да наблегна физически във фитнеса. Технически за 5 дни нищо не може да се направи, не могат да се правят чудеса. Всеки се връща от клубния си отбор, всеки има болежки, всеки е уморен, всеки знае, че са празници, на никого не му стои в залата, тренираме и играем. Но всички сме тук, за да играем за България и да си осигурим място на Олимпиадата, призна още той.

38 Тренировка на българския национален отбор по волейбол

"Недостатъците можем да компенсираме само с по-голямо желание и емоция. С повече време за тренировки, няма как да ги компенсираме. Показвали сме, че когато играем с емоция и се раздаваме на игрището, побеждаваме и най-силните отбори. Дай Боже, и сега да го направим, да се раздадем на максимум и да се забавляваме", завърши Цецо Соколов.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички