Силвано Пранди: Отборът ни е готов да се бори срещу всеки (видео)

България измъкна трудна победа над Египет в първата контрола (видео + галерия)
България измъкна трудна победа над Египет в първата контрола (видео + галерия)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди заяви след победата над Египет с 3:1 в първата контрола преди олимпийската квалификация в Берлин, че тимът е готов да се бори срещу всеки.

"Според мен отборът е готов. Истината обаче е, че имаме общо взето само 2 тренировки от тук нататък и не очаквам нещо да се промени коренно. Това, което знаем е, че отборът ни е готов да се бори срещу всеки. Тези две контроли, които играем, ще ни послужат за това да видя всички състезатели в какво състояние се намират и вече с тях да настроем някои по-дребни неща. Като цяло съм доволен", коментира Пранди след проверката.

"Според мен контузията на Георги Братоев не е нещо съвсем безобидно. Той от доста време има проблеми с гърба, но съм уверен от медицинският ни щаб ще направят всичко възможно, за да се възстанови бързо и да бъде на разположение", сподели още Професора.

"Трудно е да се правят генерални изводи от подобни тренировъчни мачове, в които основната цел е да се изтренират, да се пробват определени ситуации и системи. Със сигурност мога да кажа, че тези отбори, които предстои да ги срещнем на квалификацията - Франция, Сърбия и Холандия, са на по-високо ниво от Египет, но вярвам, че към момента на започване на мачовете ще бъдем в състояние да дадем най-доброто от себе си", завърши Пранди.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти