Силвано Пранди: Любо вдъхна допълнителна сигурност на Братоев! Той може да ни помогне (видео)

Георги Братоев започна подготовка с националите
Георги Братоев започна подготовка с националите

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди обяви, че Георги Братоев може да помогне на отбора на олимпийската квалификация в Берлин и да изиграе важна роля в нея. Италианският специалист разкри, че е видял, че в самия Братоев е имало несигурност дали да се отзове на повиквателната и да присъедини към отбора, но Любо Ганев му е вдъхнал допълнителна сигурност, което е помогнало.
Цецо Соколов: Празници са, но всички сме тук, за да играем за България (видео)
"От днес вече сме в пълен състав. Към отбора се присъединиха Виктор и Цветан. Това, което мога да кажа за тези първи дни на лагера, че състезателите са в добро физическо състояние. В тези 5-6 дни, които имаме за тренировки, надявам се да съумеем да създадем една сплотеност и да изградим визия и система за предстоящата квалификация", коментира Пранди.
Любо Ганев за завръщането на Георги Братоев: Два разговора ни трябваха
"Любо Ганев е голям човек и очевидно има по-голям капацитет от мен. За това явно той успя да убеди Георги Братоев да играе. Истината е, че през последния месец няколко пъти имах разговори с Георги. През цялото време усещах, че той вътрешно има желание да се включи. Но имаше и несигурност дали ще успее да се впише в групата и да се представи добре. В него очевидно имаше този конфликт, това беше важно за мен. Това, което направи Любо, бе да му вдъхне допълнителна сигурност, за да може той сам да вземе своето решение", сподели още Професора.

"Георги е една важна фигура в този отбор. Вярвам, че ако всичко е наред той ще попадне сред тези 14, които ще пътуват за Берлин. Ако трябва да се върна 5 месеца назад, не го взех на олимпийската квалификация във Варна, тъй като той не бе в добро физическо състояния. Сега, това не е така и смятам, че Георги може да помогне на този отбор и да изиграе важна роля", добави италианският специалист.

38 Тренировка на българския национален отбор по волейбол

"Със сигурност смятам, че отборът може да издържи на този маратон от мачове. А дали ще спечелим всички мачове, трудно е да се кажа. Към момента шансовете са 1 към 8, като на другите отбори. Отборите нямат право на грешка. Докато не приключи турнира, всичко е възможно", завърши Пранди.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти