Бивш шеф на Сити: Бяхме готови да отвлечем Бербатов

Бивш шеф на Сити: Бяхме готови да отвлечем Бербатов

Бившият шеф на Манчестър Сити Гари Куук се върна към лятото на 2008 г. и разказа как клубът е правил опити да вземе Димитър Бербатов. Тогава българинът имаше оферти от двата тима от Манчестър, но избра да отиде в Юнайтед.“Един от нашите адвокатите беше адвокат и на Бербатов - сподели Куук пред The Athletic. - Попитахме го “Какви са шансовете, наистина ли ще подпише с тях?” Ако си спомняте, Бербатов беше на самолет към Манчестър и Алекс Фъргюсън отиде лично до летището, за да го вземе."

"Имаше причина защо Алекс беше до летището - да го държи далеч от нас. Защото, ако можехме, буквално щяхме да го отвлечем. Вярвахме, че ако сме с Бербатов в стая най-вероятно ще го привлечем”, добави Куук.

След като “гражданите” не успяха да привлекат нападателя на Тотнъм, те се задоволи с Робиньо от Реал Мадрид.

“Робиньо мислеше, че отива в Челси. Той вече бе на път от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. После агентските богове трябваше да преговарят с него. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър”, обясни Куук.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти