Бодуров и Малинов се включват в благотворителна инициатива

Бодуров и Малинов се включват в благотворителна инициатива

Популярни имена от родния футбол се включват в благотворителния коледен футболен турнир "Скапто Къп" в Благоевград, каза за БТА основният организатор на турнира и председател на фондация "Скапто" Антон Йовков.

Сред футболистите, които се включват тази година в благотворителната инициатива, са Николай Бодуров, Иван Цветков, Кристиян Малинов и още много други, посочи Йовков. Футболният турнир започва този петък (20 декември) от 17 часа в зала "Скаптопара" и ще продължи до неделя, когато са финалите. Успоредно с него ще тече и детски турнир, в който участват осем отбора от Благоевград и региона.

Голямата изненада, която са подготвили организаторите, е футболна фланелка на европейски шампион, на която е написано послание от Испания за България. Това е един доста известен футболист, който ще стане ясен в неделя, засега пазим името му в тайна, допълни Антон Йовков. Фланелката ще бъде продадена в неделя на търг, заедно с фланелки на известни български футболисти. Имаме футболни екипи на едни от най-известните имена в България, предадени от тях за каузата, сред тях са Димитър Бербатов, Христо Стоичков и много други, каза още председателят на фондация "Скапто". Успоредно с турнира е организиран и благотворителен базар, на който ще се продават предмети и кулинарни изкушения, приготвени от ученици от Благоевград и от организаторите.

Турнирът "Скапто Къп" се провежда за трета поредна година, като всяка година каузите са различни или се разширяват. Миналата година благотворителната инициатива събра двайсет и пет хиляди лева, безвъзмездно дадени на Родилно отделение на болницата в Благоевград. Със събраните средства изцяло е реновирана залата за патологична бременност. Тази година ще насочим средствата за обновяване на операционната зала в Родилно отделение на МБАЛ - Благоевград, като има и неща, които искаме да закупим за Детското отделение, допълни Антон Йовков. Той сподели, че всяка година броят на хората, които стават съпричастни с каузата, се увеличава. Очакванията на организаторите са интересът към "Скапто Къп" тази година да бъде още по-голям в сравнение с предходните два турнира.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти