СЕВ отмени европейските клубни турнири

СЕВ отмени европейските клубни турнири

Конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) отмени всички континентални клубни турнири през 2020 г. По програма през юни трябваше да се проведат общо шест надпревари, но никоя от тях няма да се състои:

- за Купата на шампионите в Острава (Чех, 2-6.VI);
- за Купата на СЕВ в Сенар (Фр, 2-6.VI);
- за Купата на федерациите в Брасхат (Бел, 15-20.VI);

както и три квалификации за третия по сила турнир, една от които в България:

- в Сант Бой (Исп, 16-21.VI);
- в Любляна (Слвн, 16-21.VI);
- в Благоевград (15-20.VI).
 
"Изпълнителният комитет взе решението след консултации с местните организационни комитети и националните федерации и с мисълта, че здравето на спортистите, съдиите и всички членове на европейската бейзболна и софтболна общност трябва да бъде поставено над всичко друго", написаха от СЕВ в официалното си съобщение.

Отмяната на евротурнирите касае два български отбора. Шампионът София Блус трябваше да играе в квалификацията за Купата на федерациите в Любляна, а финалистът за Купата на България Атлетик (София) трябваше да домакинства пресявката в Благоевград.

Относно другите международни бейзболни турнири на Стария континент през лятото на 2020 г., засега СЕВ остава в изчакваща позиция. През юли и август има насрочени общо десет квалификации и европейски първенства за национални отбори в различни възрастови групи. Сред тях е и Евро '20 за мъже в Дивизия С в Благоевград (28 юли-1 август).

"СЕВ наблюдава много внимателно ситуацията заедно със световната конфедерация WBSC и засега не е взела решение – посочва европейската централа. – Изпълнителният комитет ще заседава отново в следващите седмици, за да разгледа необходимостта от евентуалното отлагане или отмяна на още турнири."

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти