Владо Николов: Силвано Пранди има нюх за млади играчи, той е точният човек за треньор

Владо Николов: Силвано Пранди има нюх за млади играчи, той е точният човек за треньор
Силвано Пранди: България трябва да отвори нова глава в развитието си
Силвано Пранди: България трябва да отвори нова глава в развитието си

„В периода, в който се намира България – преходен, започва нов олимпийски цикъл, има необходимост от нови лица, тъкмо Силвано Пранди е човекът, който може да го постигне“, така специално за БНР бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов коментира евентуалното оттегляне на Силвано Пранди от поста старши треньор на държавния тим и евентуално ново назначение на негово място.

„2009 година хората, които за първи път попаднаха под негово ръководство, бяха близнаците Братоеви, Виктор Йосифов, Слави Гоцев, Теодор Тодоров. Сега под негово ръководство в отбора започна Мартин Атанасов. Той наложи Алекс Грозданов. Сеганов вече играе през цялото време, т.е., той има нюх. Знае как да развива млади играчи. Според мен в този период той е точният човек за националния отбор“, сподели още легендарният волейболист.

Владимир Николов коментира и оттеглянето от държавния тим на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов.

„Искам да им пожелая успех в оставащото им време от кариерата и да ги поздравя за добре свършената работа. Теди особено, казвам особено, защото с него съм от 2003 до 2015 година. Това са 12 години, в които сме делили всичко. Вики се включи в отбора през 2009, ударно с трето място на европейското първенство и с награда за най-добър блокиращ и от тогава е неизменно в отбора. Винаги, в най-тежките моменти, е давал най-доброто от себе си“.


bnr.bg

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички