Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Евгени Иванов: Имахме реален шанс за медал на Олимпиадата, България може

Евгени Иванов: Имахме реален шанс за медал на Олимпиадата, България може
Христина Русева: Хубаво е, че завършихме турнира с победа (видео)
Христина Русева: Хубаво е, че завършихме турнира с победа (видео)

Бившият волейболен национал Евегени Иванов беше гост в предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2. Той говори за мачовете на националните ни гарнитури при мъжете и жените и даде своята оценка от срещите им в олимпийските квалификации.
Адио, Токио! Германия уби олимпийската мечта на България (видео + галерия)
"Националният отбор изигра много хубави срещи срещу наистина трудни съперници. Трябва да бъдем радостни. Шансовете ни да успеем бяха много малки, не съм мислил за излизане от групата, но впоследствие обаче с начина н игра показахме, че няма невъзможни неща. Имахме реален шанс за олимпийска квота", започна Иванов.
Теодор Салпаров и Виктор Йосифов изиграха последния си мач за националния отбор
"Теодор Салпаров и Виктор Йосифов оставиха много забележима следа в българския волейбол. Двама изявени състезатели. Феновете ще ги запомнят като борбени, нахъсани, устремени към победа".
Любо Ганев: Очакваме доклада на Силвано Пранди
"За три мача победихме двата последните два европейски шампиона, може би сме имали своите шансове наистина за медал. Може би сервиса е един от лементите, който показва най-ясно моментното състояние на един състезател. Мисля, че Франция победихме със сервис".
Данчо Лазаров лансира две имена за нов селекционер
"Заслугата не е само на Силвано Пранди, даже може би по-голямата част е на самите състезатели. След неуспеха във Варна времето, което мина даде възможност на играчите да осъзнаят, че ако не се възползват в Берлин, Олимпиадата си отива. Пикът на един състезател е на Олимпиадата. Затова те играха на ръба на възможностите си, те искаха да спечелят тази квота".
Боре Кьосев: Пранди вече няма желание да продължи
"Прибираш се вечерта, на другия ден слагаш сака и започваш да се състезаваш с 12 нови състезатели. Понякога няма време за нищо. ИРазчита се на формата, изчистват се някои технически детайли и излизаш да се бориш".
Борислав Кьосев: България отново ще бъде световна сила (видео)
"Не може да се налага на един треньор с кои хора да работи. Щом Силвано е преценил, че тези хора са най-полезни, той съответно си носи отговорност. Той е треньор, той носи отговорността".
Теди Салпаров посочи 4 български имена за наследник на Силвано Пранди
"Критерия е резултатите. За съжаление България не успя с тях. Незадоволителен е вторият му престой. Това, което видяхме, обаче, трябва да ни вдъхне оптимизъм".
Силвано Пранди: България трябва да отвори нова глава в развитието си
"За имена не мога да кажа нищо в момента. На 100% плановете трябва да дългосрочни. Не може да очакваш резултати при честа смяна на терньори. По правилно е треньора да води отбора до края".
БФ Волейбол обявява избор за национални селекционери
"Трябва задължително да има конкурс за треньори. Не може да разчитаме на стари лаври, на догадки или на слухове. Длъжността е отговорна. Трябва точно и ясно кандадата да представи програма, цел, начин на изпълнение".
Мисия "Париж 2024" - последна спирка за едни, първа за други
"Има млади състезатели, които не се притесняват да са там. Искат да го правят, това е важното. Цялата система трябва да работи перфектно. Не е достатъчно да имаме 15 човека и да кажем, че имаме перспектива".
Силвано Пранди: Не съм свободен за следващия цикъл
"Наистина България показа в последните 5 месеца коренно различно лице. Ние можем, въпросът е да го искаме и да намерим начин да го постигнем".

Иванов засегна и темата за женският национален отбор.
България завърши с победа над Азербайджан в Апелдоорн (видео + снимки)
"Целта не беше постигната. Жените направиха доста неубедителни мачове. Трябва страшно много работа и усилия. Имаме състезателки в топ отбори. Мъжете играха като отбор, жените разчитаха на индивидуалности".

"Много малка бе вероятността да се класираме на Олимпиадата. Преди всяка квалификация вдигаме много очакванията. Проблемите оказват влияние върху състезателите. Капка по капка като се съберат проблемите това демотивира. Демотивираш ли се шансовете изчезват".

"Трябва да се направят още анализи за последните 2 години. След това да се реши дали де се продължи дали треньора да остане. Оптимист съм за бъдещето. Няма невъзможни неща. Всеки, което се е захванал със спорт, иска да стигне върховете", завърши Евгени Иванов.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти