Гледай на живо

"Студио Дерби" с гости Илко Пиргов и Росен Кирилов

Теди Салпаров посочи 4 български имена за наследник на Силвано Пранди

Теодор Салпаров посочи четири български имена, които могат да наследят Силвано Пранди начело на България. Либерото се оттегли от националния ни тим, но ще продължи да играе на клубно равнище, като се надява да остане на полето още 3-4 години.

„Имаме много достойни български треньори. Последно работих с Ники Желязков в Нефтохимик, Мартин Стоев показа отлични резултати с младежите, Пламен Христов също така, Сашо Попов вече дълги години е начело на ЦСКА и също има място”, анализира ситуацията Салпаров пред БНТ.

Вече бившият национал изрази мнение, че има достатъчно фигури в състава ни, които могат да са лидери на България. „Цецо Соколов доказа, че е един от топсъстезателите в света и има качествата да води отбора. Тошко Скримов, Ники Пенчев, със сигурност Георги и Вальо Братоев, също не са казали „не” на националния отбор и са доказали, че са големи бойци и лидери”, каза либерото.

Салпаров допълни, че се оттегля със смесени чувства и не знае с какво би се занимавал, когато прекрати кариерата си. „Има удовлетворение от спечелените медали, особено 2006-а на световното първенство. Върнахме се на олимпийски игри в Пекин след 12 години пауза, моята първа олимпиада. Да защитаваш герба, страната си, отговорността да носиш фланелката пред феновете в „Арена Армеец” и във Варна, за това си заслужава всички тези жертви, които сме дали през годините. Още не знам с какво бих се занимавал, когато приключа кариерата си, но ще е около волейбола. От това разбирам и е по-добре да се насоча към сфера, която е близка до мен”, отчете Салпаров.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти