Любо Ганев: Изборът на нов селекционер не е конкурс за красота (видео)

Любо Ганев: Изборът на нов селекционер не е конкурс за красота (видео)

Според временно изпълняващия длъжността президент на БФВ, трябва да се готвим за Париж 2024 с нова генерация

В родния волейбол вече мислят за олимпийски игри, но не за тези в Токио, а в Париж през 2024 година. Дотогава трябва да сме се върнали в световния елит. Това обаче ще стане с налагането на нова генерация таланти, категоричен е временно изпълняващият длъжността президент на федерацията Любомир Ганев. България не се класира за Токио, но на квалификацията в Берлин за първи път от дълго време отборът игра с дух и показа сърце:

38 България - Сърбия 3:2

“Не ме интересуват резултатите, искам да виждам тази мотивация и начин на игра. Ако трябва, аз ще ходя да ги мотивирам”, каза Ганев пред bTV. Силвано Пранди е вече на 72 и няма мотивация да продължи да работи у нас. Ганев отговори на Мартин Стоев, който сравни конкурса за нов селекционер с конкурс за красота:

Мартин Стоев: На конкурс никога не бих се явил! Конкурсите са за красота… (видео)
Мартин Стоев: На конкурс никога не бих се явил! Конкурсите са за красота… (видео)

“Мартин каза, че няма да участва на конкурс, но това не е конкурс за красота, а трябва да представиш какво и как искаш да постигнеш.”

На вечния въпрос - затворена страница ли е Матей Казийски, Ганев отговори така:

“Колкото и треньори да са се сменяли, винаги е зависело от него, но който дойде нов треньор, той ще прецени какъв състав да покани”, добави бившият волейболист. На този етап няма яснота кога ще бъде избран новият селекционер на “лъвовете”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти