Гледай на живо

ЦСКА - София сломи Ботев Враца с 4:2 като гост и загря подобаващо за следващите важни двубои - на живо от ст. "Христо Ботев"

България на квалификации за Евроволей 2021 през лятото

България на квалификации за Евроволей 2021 през лятото
Любо Ганев: Тепърва ще обмисляме нещата около Пранди
Любо Ганев: Тепърва ще обмисляме нещата около Пранди

Мъжкият национален отбор на България със сигурност ще играе на европейска квалификация през настоящата 2020 година. След незадоволителното 11-о място на Евроволей 2019, "лъвовете" не успяха да се класират директно за следващия континентален шампионат през 2021 година и ще трябва да минат през квалификации.
Мисия "Париж 2024" - последна спирка за едни, първа за други
Регламентът на първенството предвижда за него да се класират първите 12 тима от подреждането на изминалия шампионат, като в общата бройка обаче влизат и четирите страни-домакини - Полша, Чехия, Финландия и Естония. Така, въпреки 11-ото място, "трикольорите" не успяха да се класират директно.
Силвано Пранди: Не съм свободен за следващия цикъл
Според регламента на Европейската волейболна конфедерация (CEV) участниците в квалификациите ще бъдат разделени в групи, като общият брой на групите и участващите състави ще стане ясен след 31 януари, до когато се подават заявки за участие. Квалификационните мачове ще се проведат в групи по четири отбора при разменено гостуване в периода от 15 август до 6 септември 2020 година.

Шампионатът на Стария континент през 2021-а пък ще се проведе в периода от 15 август до 30 септември, като точните дати също ще бъде оповестени на по-късен етап. До сега право на участие, освен домакините са добили следните отбори: Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти