Селекционерът на България става ясен в края на март

Селекционерът на България става ясен в края на март

"Арена Армеец ще приеме квалификациите за европейското първенство

Силвано Пранди: България трябва да отвори нова глава в развитието си
Силвано Пранди: България трябва да отвори нова глава в развитието си

Наследникът на Силвано Пранди начело на националния ни тим при мъжете ще стане ясен в края на март. Той ще бъде избран от треньорската комисия, коятп ще заработи след провеждането на изборното събрание. Както е известно, такова ще има на 13 март в София. Целта е новите членове на Управителния съвет, които ще влязат в ръководството на федерацията, да дадат своите предложения за хората, които ще попаднат във въпросната комисия. Това означава, че следващият селекционер ще има около месец, за да изгради програмата, по която ще се готвят "лъвовете" за Лигата на нациите, както и за европейските квалификации, в които ще участваме през лятото.

Любо Ганев: Изборът на нов селекционер не е конкурс за красота (видео)
Любо Ганев: Изборът на нов селекционер не е конкурс за красота (видео)

Изпълняващият длъжността на временен президент на централата - Любо Ганев, заяви пред "Тема Спорт", че няма нужда да се бърза с избора на наследник на Пранди. "Все още не сме получили доклада на Силвано. Там той ще посочи къде вижда поле за развитие и какво според него е хубаво да направи новият треньор. Ние може да направим някакви сондажи за следващ селекционер, но е редно треньорската комисия да прецени кандидатите и хората, които могат да се справят със задачите. А те не са никак малко - оставане в Лигата на нациите, както и класиране на европейското първенство догодина. Всеки мач ще е от значение за Олимпиадата в Париж и нямаме право да допускаме грешни стъпки срещу по-слабите отбори", коментира Ганев.

Николай Желязков пред Sportal TV: С удоволствие бих водил националния отбор на  България (видео)
Николай Желязков пред Sportal TV: С удоволствие бих водил националния отбор на България (видео)

Той допълни, че България може да вземе домакинство на втората европейска квалификация при юношите, където наставник е Мартин Стоев. "Има такава опция. Отново ще бъде натоварено лято. Мъжете и жените имат много домакинства от Лигата на нациите и Златната европейска лига, както и Чалъндж турнира. Освен това ще бъде да играем европейската квалификация при мъжете в София. Тя ще се проведе от 15 август до 6 септември и ще бъде на разменени гостувания. Това означава, че логистично столицата ни е най-добър вариант, нищо че е лято. Ще бъде по-удобно за пътуванията, така че "Арена Армеец" може да приеме тези домакински срещи", каза още Ганев.

България на квалификации за Евроволей 2021 през лятото
България на квалификации за Евроволей 2021 през лятото

Хари ЛАТИФЯН, в."Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички