Кайл Уокър с отговор след новата издънка, говори за психически проблем

Кайл Уокър с отговор след новата издънка, говори за психически проблем
Шампионът на Премиър лийг Кайл Уокър излезе с обръщение, след като се разбра, че за пореден път е нарушил грубо правилата за изолация в условията на пандемията от коронавирус. Таблоидите в Англия разкриха, че на 6 май (сряда)  - само в рамките на деня - защитникът на Манчестър Сити на три пъти е прекрачил ограничителните мерки.
Кайл Уокър нарушил самоизолацията три пъти за ден
Кайл Уокър нарушил самоизолацията три пъти за ден
Преди месец пък стана ясно, че той си е организирал купон с проститутки – също напук на изискванията на здравните власти. Сега той говори за психически проблем.

Ето какво написа Уокър:

 „Усещам, че прекалено дълго запазих мълчание. Във връзка с последните публикации, свързани с мен и моето семейство, смятам, че нямам друг избор, освен да кажа нещата публично.

В последно време преминавам през един от най-трудните периоди в живота ми, за което нося пълна отговорност. Сега обаче вече усещам, че все едно съм заплашен.

Това вече не засяга единствено мен, но започва да влияе върху здравето на семейството и дори върху моите малки деца. Във връзка със случилото се в сряда: пътувах до Шефилд, за да дам подарък на сестра ми за рождения й ден, както и да говоря с няколко човека, на които смятам, че мога да се доверя. Тя ме прегърна, за да ми напомни колко много се интересува от мен, а и да ми покаже, че съм обичан. Какво да сторя – да я отблъсна ли?

След това пътувах до къщата на родителите си, за да взема сготвена от тях домашна храна. И отново: за тях тези два месеца също бяха изключително тежки; всичко, през което съм минал през този живот, съм го преминал заедно с тях.

С какво родителите ми и моята сестра са заслужили тяхното лично пространство да бъде атакувано от фотографи, които ме следват до домовете им?  Имам усещането, че постоянно някой ме следва. Не се чувствам в безопасност дори в границите на моя собствен дом. Защо трябва и те да се чувства така? Кой заслужава такова нещо?

Аз съм в привилегированата позиция да бъда модел за подражание и професионален спортист. Мога да ви уверя, че на фона на начина, по който съм израснал, не намирам това за даденост. Но пък откога моите чувства се взимат под внимание?

Семейството ми бива разкъсвано и всичко това се „носи“ из пресата. Питам кога ще спре това?

Във време, в което вниманието разбираемо пада върху COVID-19, кога ще започнем да имаме предвид и психическото здраве – заболяване, което засяга всеки страдащ по различен начин?

Аз съм човешко същество, което усеща болка и страдание като всички останали. Когато си в центъра на внимание на обществото като професионалист спортист, то не означава, че си имунизиран срещу това.

Тъжно е, но усещам, че животът ми бива следен изкъсо без някаква причина. Разбирам хората, ако са ми ядосани. Но е важно хората да знаят по-добре нещата за моя живот.

Благодаря ви, че отделихте време да ме чуете!

Кайл Уокър ще плати четвърт милион за оргията
Кайл Уокър ще плати четвърт милион за оргията


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти