Батков: Ако джиросат акциите на Путин и Бил Гейтс и им ги пратят по DHL, това прави ли ги собственици на Левски?

Батков: Ако джиросат акциите на Путин и Бил Гейтс и им ги пратят по DHL, това прави ли ги собственици на Левски?

Бившият собственик на Левски Тодор Батков сподели, че клубът все още има възможността да обезсили пакета с акции, предаден от Георги Попов към премиера Бойко Борисов. Той обясни конкретно и каква е юридическата процедура, която би могла да позволи подобно развитие.

„Левски може да функционира, да свика Общо Събрание, на което с мнозинство на Тръст "Синя България" може да бъде взето решение да има обезсилване на акциите на г-н Попов. Такава възможност е предвидена в устава“, започна Батков.

„По тази логика Георги Попов може да джироса акциите на Владимир Путин или Бил Гейтс, а куриер да е DHL, примерно. Това прави ли Бил Гейтс или Владимир Путин собственици на акциите?“.

„Процедурата по обезсилването на акциите на клуба е тежка. Трябва да мине през Търговския регистър. Ако бъде вписана там, то това трябва да бъде обявено публично, след което 3 месеца кредиторите имат възможност да оспорят подобно обезсилване, тъй като подобен ход намалява обезпечението на съответния кредитор“, завърши обясненията си бившият собственик на Левски за "Нова".

Още от БГ Футбол

Виж всички