Миньор (Перник) написа писмо до Бойко Борисов

Миньор (Перник) написа писмо до Бойко Борисов
Ръководството на Миньор (Перник) написа писмо до премиера на България Бойко Борисов, в което изразява несъгласието си да играе бараж за влизане във Втора лига срещу втория Септември (Симитли). Разликата между двата отбора е само една точка, но Септември е с двубой по-малко и дори при равенство ще се изкачи начело. Ето какво пишат чуковете:

"ДО                                                                              

Министър-председателя на
Република България
г-н Бойко Борисов


Министъра на младежта и спорта
г-н Красен Кралев


ВрИД Президент на БФС
г-н Михаил Касабов


Председателя на ЗС на БФС – София
г-н Валентин Чакъров

ПОЗИЦИЯ

На ръководството на ФК Миньор (Перник)
Относно: Решение на Изпълнителния комитет на БФС от 21.04.2020 г.

Уважаеми господа,

Ръководството на ФК Миньор категорично не приема обявеното днес решение на Изпълнителния комитет на БФС да се проведе бараж за определяне на победителя в Югозападната трета лига. Нашият отбор е на първо място в групата в продължение на 18 кръга до прекъсването на първенството, наложено от извънредното положение в страната.

Лидерството ни в класирането се дължи на изключително много работа и е постигнато единствено и само на зеления терен.

ФК Миньор не определя числеността на Югозападната трета лига, програмата за провеждане на първенството, нито пък има вина за прекъсването на шампионата.

Категорично считаме, че не е справедливо в останалите трети лиги да се зачита настоящето класиране, а само в една да се назначава бараж. Такъв мач за определяне на победител е безпрецедентен. Ние сме категорични, че такъв двубой е в разрез с феърплея и правилата наложени от БФС. Миньор – Перник е отбор с огромни традиции. В 101 годишната си история неведнъж сме ставали свидетели на несправедливости спрямо клуба. Дали сме много на българския футбол с талантите и легендите на Миньор и считаме, че отборът и привържениците му не заслужват такова отношение.

ФК Миньор настоява или първенството да бъде завършено в пълния му обем или както в останалите три зони, да  бъде преустановено безусловно и настоящото класиране да се счита за окончателно. Ние не желаем да рискуваме здравето на нашите футболисти в условия на пандемия. Не желаем да ги принуждаваме да тренират във време, в което колегите им от всички останали аматьорски клубове са в принудителна ваканция. До този момент ФК Миньор най-отговорно изпълнява всички мерки, наложени от парламента и правителството, за да запазим здравето и живота на треньорите, състезателите и привържениците си.  Считаме, че назначаването на бараж, с цел да се угоди на някого е меко казано необоснована прищявка!"
Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички