Спортист (Своге) готов да играе във Втора лига

Спортист (Своге) готов да играе във Втора лига

Ръководството на СК Спортист 20009 (Своге) изрази отношение по взетото решние на БФС за прекравяване на първенствата в Трета лига. От клуба изразиха и своята готовност да играят във Втора лига и адресираха писмо до временно изпълняващия длъжността президент на БФС, както и до председателя на АФЛ - Румен Вълков.

Публикуваме позицията на клуба без редакторска намеса:

"Уважаеми господа,
Ръководството на ФК „Спортист-2009“ Своге би желало да изрази принципната си позиция по отношение взетото от Изпълнителният комитет на БФС решение от 21.04.2020 г за прекратяване на първенствата в Трета лига и насрочването на бараж между отборите намиращи се на първо и второ място във временното класиране на Югозападната Трета лига.

През годината ФК „Спортист-2009“ Своге развива успешно футболния клуб и инвестира не малко средства в представителен отбор и ДЮШ. Желанието на ръководството бе отборът да се пребори за участие в професионалния футбол от следващия сезон по спортно-технически път. В тази връзка ние сглобихме боеспособен тим, който към момента се намира на 3-то място в класирането. Смятаме, че сме напълно конкурентни на отборите на Миньор Перник и Септември Симитли, които заемат първите две места в подреждането и това личи от постигнатите резултати.

През зимната пауза инвестирахме и подобрихме отбора и това доведе до две последователни победи срещу Сливнишки герой като гост и срещу лидера Миньор Перник в Своге преди първенството да бъде прекъснато. Смеем да твърдим, че направихме отбор, който може да се пребори за първото място в групата. Дълбоко сме разочаровани, че извънредната ситуация в България и спирането на първенството сложи прът в колелата на нашите планове.

Искаме да заявим, че ние сме амбициозни хора и искаме да развиваме футбола в региона на град Своге. Поддържаме формации във всички възрастови групи на нашата детско-юношеска школа. Също така разполагаме с база, която отговаря на критериите за мачове в професионалния футбол.
С настоящата позиция бихме желали да декларираме нашата готовност ФК Спортист 2009 Своге да играе във Втора лига през следващия сезон. Клубът е финансово обезпечен и имаме амбиции да се развиваме в професионалния футбол. Също така сме готови, ако БФС прецени, да се включим в евентуални баражи за попълване на състава на Втора лига.

Уважаеми господа, ние разбираме желанието ви да намерите най-правилно решение за развитието на българския футбол в ситуация на пандемия, когато здравето на хората е най-важно. Ясно е, че с приоритет са първенствата при професионалистите и това е разбираемо. Трябва да знаете обаче, че в Трета лига има клубове, които също имат амбиции и са си поставили високи цели. Смеем да твърдим, че Спортист Своге е финансово обезпечен клуб, който може да бъде конкурентноспособен във Втора лига.
Надяваме се писмото ни да бъде взето под внимание при следващи обсъждания на съставите и форматите на групите във футболното първенство на България."

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички