Националният селекционер Георги Дерменджиев даде интервю за "Дарик". Той заяви, че не е имало никакъв проблем с договора му. "Аз и моето семейство спазваме много стриктно препоръките, които ги дава щабът, защото всички трябва да бъдем дисциплинирани и да даваме пример, за да може по-бързо да излезем от пандемията. Правим това, което правят и повечето хора в тази ситуация. Седим си вкъщи и не правим нищо специално. Аз се занимавам като постоянно гледам мачове", бяха първите думи на Георги Дерменджиев.

"Не е имало никакъв проблем с договора ми. Всичко беше уточнено предварително и се случи, както го и очаквахме", добави опитният наставник.

"Всички искаме да излезем по-бързо, но трябва да гледаме малко по-позитивно. В крайна сметка ще има и край всичко това. В крайна сметка след това всичко ще бъде програмирано и ние ще имаме време да се подготвим и всичко да бъде така, както трябва да е. Очакванията са програмите да бъдат доста по-сгъстени на първенствата, но не смятам, че това ще е чак такъв голям проблем", продължи Дерменджиев.

Той коментира и травмата на Пламен Илиев от Лудогорец, който претърпя операция на ахилеса. "Разговарях с доктор Бочев и знам проблема. За футболистите в момента ситуацията е доста неприятна. Те са си по домовете и тренират по раздадените им програми. Те са професионалисти и в тази нестандартна обстановка трябва да бъдат много, много отговорни. Освен, че трябва да спазват своята програма е нужно да правят и много други неща. Говоря за хранителен режим и ред други неща, защото когато се облекчат мерките и започнат тренировките, те трябва да са готови на някакъв процент. Предпочитам да бъда оптимист. Виждате, че Десподов и Славчев бяха контузени, а сега вече трябва да са възстановени. Всяко зло за добро, както се казва".

"Принципно е добре, че ще се даде възможност на някои млади български футболисти да играят в професионалните клубове. Те трябва да използват този шанс. Ние много коментираме за младите играчи, но те трябва да си извоюват това право да играят", добави Дерменджиев.

"Аз реших за намаляването на моето възнаграждение, но не искам да го коментирам, защото така постъпват много хора в момента", отбеляза лаконично треньорът.

"Още след жребия казах, че съм доволен, че ще играем в София. Надявам се да играем пред нашата публика, която ще е като 12 играч за нас", завърши Дерменджиев.