Във вторник решават съдбата на Струмска слава

Във вторник решават съдбата на Струмска слава

Кметът на Радомир Пламен Алексиев се съгласи да коментир ситуацията в отбора и да изрази мнение какво ще се случва от тук нататък в Струмска слава с оглед на извънредното положение.

Футболистите все още са в неведение дали ще получат пари, а по думите на градоначалника всичко около тази тема ще се реши на общото събрание на УС, което ще се проведе във вторник.

Той също така похвали спортно-техническия щаб на тима за свършената работа през последните години и резултатите, които са постигнати.

"Финансовите въпроси ще бъдат решени на общото събрание на управителния съвет на клуба, който ще бъде във вторник. След него ще има повече яснота. Както обикновено ще направя всичко възможно да съхраним отбора, но неяснотата прави ръцете ни вързани", коментира той пред football24.bg.

"Лично аз не съм толкова склонен да давам пари в тази ситуация, тъй като не се води нормален тренировъчен процес, не се играят мачове, като дори не е ясно, че първенството ще бъде подновено. Нищо не зависи от мен, тъй като ситуацията с този вирус е доста деликатна и динамична".

"По принцип винаги съм взимал решенията еднолично, но сега не искам да се нагърбвам с това и поради тази причина ще обсъдим внимателно положението с хората от отбора на управитления съвет и след това ще излезем с някакво становище".

"Забелязвам, че по други места някои от играчите с договори излизат в неплатен отпуск, а освен това има и случаи на футболисти, които се разпускат и директно освобождават".

"Ще мога да дам отговор след събранието какво ще решим по случая. Като представяне на отбора няма как да не бъда доволен. Спортно-техническият щаб върши много добра работа не само този сезон, но през последните години също".

"Ние сме отбора с най-малкия бюджет в групата и въпреки това се представяме достойно. Имахме доста трудности първия полусезон, но след това започнахме ударно и след паузата взехме няколко победи. Определено прекъсването не идва в добър за нас момент".

"Гледам футболистите ми пращат разни клипчета как тренират, но за мен това не е пълноценна тренировка. Ако се подновят първенствата ще трябва момчетата да се готвят поне две седмици преди да ги хвърлим в игра".

"Лично на мен ми се иска да се налагат повече местни футболисти в Струмска слава. Сега имаме две наши момчета, надявам се с времето техният брой да се увеличи".

"В случай, че не се доиграе шампионата ще си дооправим стадиона и по-конкретно поливната система, терена, козирката и седалките, които не сме довършили. Това е моята идея". 

"Доста отбори им построиха китни стадиони и то на места, където няма футбол, но ние сякаш сме забравени, а сме град с над 20 хиляди души и мога да кажа, че отборът е подкрепян от феновете".

"По мое мнение футбол без публика не може да се играе, тъй като този спорт е изцяло за публиката".

Още от БГ Футбол

Виж всички