Анчелоти: 15 дни са достатъчни за футболистите, за да са готови за игра

Анчелоти: 15 дни са достатъчни за футболистите, за да са готови за игра

Според мениджъра на Евертън Карло Анчелоти 15 дни подготовка ще бъдат достатъчни за футболистите, за да бъдат в нормално физическо състояние, за да играят мачове. Повето първенства в Европа са спрени поради кризата с коронавируса, а играчите се опитват да поддържат някаква форма по домовете си.

Анчелоти коментира и очакванията си от днешната среща, която трябва да определи как ще се процедира със завършването на сезона в Англия. "Ще видим какво ще се реши на тази среща. Един от важните аспекти е всички отбори да подновят по едно и също време. Да подсигурим, че няма да има различия, които да облагодетелстват едни за сметка на други", заяви италианецът пред "Екип".

"Няма значение колко дълга ще е паузата. Днешните играчи могат да се възстановят физически за 15 дни. Един футболист няма проблем да играе мач след почивка от 7 или осем седмици. Нямам съмнение в това. Всички отбори ще бъдат в еднаква кондиция. Ще тренираме чрез мачове", допълни той.

Наставникът сподели, че няма против двубоите да се играят без публика, ако се наложи: "Няма значеие кога ще подновим. Първо трябва да сме сигурни, че е безопасно и всички са защитени. Играчите, но и хората, които работят около мачовете. Да се играе без публика не е най-добрата опция за футбола, но ако е наложително, това трябва да е вариант".

Още от Футбол свят

Виж всички