И в Реал Мадрид няма да се мине без рязане на парите

И в Реал Мадрид няма да се мине без рязане на парите
Тони Кроос: Ако си намалим заплатите, ще е напразна жертва
Тони Кроос: Ако си намалим заплатите, ще е напразна жертва

Ръководството на Реал Мадрид смяташе, че няма да се наложи да прибягва до намаляване на заплатите, за да се справи с кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус, но ситуацията вече е различна. След срещата на Ла Лига с клубовете миналия петък от Реал са започнали да преосмислят първоначалната си позиция, а според Cadena SER клубът вече преговаря с футболистите по тази тема.

Шефовете са сложили на масата два варианта. Първият предвижда 12% намаление на заплатите, ако първенството бъде доиграно, а вторият включва от възнагражденията да бъдат отрязани 20% в случай, че шампионатът бъде прекратен предсрочно.
От баскетболния тим на Реал вече са приели предложените мерки, но клубът чака отговор и от капитаните на футболния отбор. Очаква се той също да бъде положителен и споразумението да бъде обявено официално до 4 часа. 

По-рано днес халфът Тони Кроос заяви, че не вижда смисъл в намаляването на заплатите на футболистите и намира за по-удачно всеки от тях да получава пълното си възнаграждение, но да дарява средства за различни благотворителни клаузи. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички