Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Тази седмица МОК официално ще обяви датите за Токио 2021

Тази седмица МОК официално ще обяви датите за Токио 2021

Решението за новата дата, на която да бъдат открити Олимпийските игри в Токио през 2021 година, вероятно ще бъде взето още тази седмица, обяви президентът на организационния комитет Йоширо Мори. Най-големият спортен форум трябваше да се проведе това лято от 24 юли до 9 август, но бе изместен за следващата година заради глобалната пандемия от коронавируса COVID-19.

"Трябва да вземем решение за новата дата бързо", каза при откриването на срещата от организационния комитет Мори. Той добави, че очаква обаждане от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в идните дни. Двамата трябва да решат коя ще бъде новата дата на откриването, след като през миналата седмица бяха направени две предложения от организационния панел.

"Очаквам Бах да ми се обади тази седмица. Мисля обаче, че и останалите членове на комитета ще имат собствено мнение. Имаме време да обсъдим всичко и накрая да стигнем до едно единно решение, което да ни позволи да се фокусираме върху успеха на тези Игри", каза Мори, който е бивш премиер на Япония.

В неделя японската телевизия NHK съобщи, че по непотвърдена информация ще бъде взето решение Олимпийските игри да започнат на 23 юли и да завършат на 8 август 2021 година. В цялата 124-годишна история на Модерните олимпийски игри това е първият случай на отлагане, макар и заради Първата и Втората световна война да е имало няколко на пълното им отменяне, в това число и тези през 1940 година, които отново е трябвало да се състоят в Токио.

Последвайте канала ни в

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти