Лудогорец ще откупи правата на Георги Русев, но ще прати под наем Тодор Неделев

Лудогорец почти сигурно ще се възползва от опция да откупи правата на родния национал Георги Русев, пише “Тема спорт”. Той е под наем при разградчани от швейцарския елитен Сион. Крилото се завърна у нас през лятото. 26-годишният Русев бе картотекиран от разградчани за мачовете от същинската фаза на Лига Европа.

Доскорошен вратар на Лудогорец с нов отбор

Наемът е до края на сезона, но още сега през зимата “зелените” може да задържат играча, като платят трансферна цена за него. Георги Русев бе продаден на Сион от ЦСКА 1948 в началото на година и спомогна през пролетта отборът да спечели промоция за елита на Швейцария. Там обаче нещата не потръгнаха за родния футболист и той бе със статут на резерва.

Тази есен орлите се „отказаха“ от двама български играчи за същинската фаза на Лига Европа. Без картотеки останаха Спас Делев и Тодор Неделев, което е ясен знак за предстоящата раздяла с тях. Договорът на първия е до юни 2025-а, а на втория до лятото на 2026 година.

Лоши новини за Лудогорец - Пьотровски е с контузия

Според запознати разградчани може да дадат Тодор Неделев на Ботев (Пловдив) под наем за пролетния дял. В ролята на „преговарящ“ е влязъл Ивелин Попов, който е добър приятел с Неделев и го навива да се върне при канарчетата. 31-годишният състезател от Белозем е бил категоричен, че иска да завърши кариерата си в Ботев, откъдето тръгна за големия футбол.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти