Мота посочи как трябва да играе Ювентус, за да спечели срещу Лацио

Наставникът на Ювентус Тиаго Мота изрази увереност, че при добра игра неговият отбор ще успее да победи Лацио, като посочи какво точно очаква от своя отбор в утрешния мач на “Алианц Стейдиъм”.

“Изправяме се срещу добър отбор с играчи във форма и опитен треньор, на когото се възхищавам толкова много. Казах му го лично, когато се срещнахме преди известно време. Това е отличен опонент, срещу който да премерим сили, и очаквам да бъде високо в класирането. Там разполагат със страхотни състав и наставник. Трябва да се потрудим, за да постигнем положителен резултат. Искам да видя представянето ни, защото то определя резултата. Не става въпрос за естетика, никога не съм искал такова нещо. Просто твърдо вярвам, че тези, които играят добре, имат по-голям шанс за победа.

Под добра игра имам предвид добра съвместна защита, добра съвместна преса, задружност и смиреност. Да притежаваме топката и да градим играта, когато съперниците ни не смеят да играят с персонална защита. Да тръгваме напред и да имаме куража да правим това, което знаем. Да имаме голямо желание да атакуваме противниковото наказателно поле. Трябва да направим много неща, за да имаме по-голям шанс за победа”, коментира Мота на пресконференцията си преди двубоя.

Той също така изрази задоволство от представянето в тренировките на Дъглас Луис, който е критикуван заради предизвиканите дузпи в предишните два мача на тима. “Честно казано, не съм говорил много с Луис, но видях от него отлично отношение в тренировките. Мисля, че се чувства добре. Определено тези, да речем, тежки моменти са полезни, за да видим реакцията на играча, а аз видях фантастичен отговор. Той не се спира и продължава да тренира по правилния начин, като прави дори повече, влагайки своята креативност в играта. Спокоен съм, виждайки го така, защото това е правилният път за един силен играч, който иска да има важна роля. Справя се добре, но със сигурност може повече. Доволен съм от това, което виждам в тренировките. Ще видим дали ще стартира утре, но съм доволен от видяното през последните две седмици”, заяви треньорът.

Мота беше попитан и за друг новопривлечен халф - Кефрен Тюрам, който рядко получава шансове за изява като титуляр. “Кефрен се чувства добре и иска да се подобрява всеки ден. Той има голяма амбиция и мисля, че се развива добре. Със сигурност е имал добър наставник, който винаги му е казвал истината. Той винаги иска да играе и не е щастлив, когато това не се случва, но въпреки това го приема, защото решението е мое. Във всяка тренировка доказва, че иска да играе и да се подобрява. Доволен съм от това, което прави, като трябва да продължава по този начин”, добави той, потвърждавайки, че утре няма да може да разчита на контузените Тюн Копмайнерс, Николас Гонсалес и Уестън Маккени.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти