Ман Сити подготвя над 350 милиона за селекция, ако Гуардиола си тръгне

Манчестър Сити се подготвя със специален план за времената след евентуалното напускане на клубния мениджър Пеп Гуардиола, пише вестник "Мирър" във вторник. Испанският специалист има договор с шампиона на Англия до следващото лято и все още не е ясно кой ще води отбора от сезон 2025-2026. Ръководството на "небесносините" е подготвило над 350 милиона евро за нови попълнения в случай на раздяла с 53-годишния Гуардиола.

Ако бившият футболист и треньор на Барселона остане на "Етихад Стейдиъм" и след 2025 година, то отпуснатите средства за селекция ще бъдат значително по-малко, защото съставът на Сити в момента е достатъчно широк и сработен и в него има поне по двама играчи на всеки пост.

За осем сезона под ръководството на Пеп Гуардиола отборът на Манчестър Сити спечели общо 18 купи, включително и трофея в Шампионската лига.  През последните няколко години ръководството на клуба от Манчестър инвестира сериозни средства и в подобрението на "Етихад Стейдиъм".

"Истината е, че съм по-близо до това да си тръгна", заяви на няколко пъти бившият национал на Испания. Очаква се бъдещето на Гуардиола да стане известно не по-рано от края на настоящата кампания.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти