Ким Мин-Жае покани хората в Байерн на вечеря с корейски ястия и обяви бъдещите си планове

Играчът на Байерн (Мюнхен) Ким Мин-Жае влезе в ролята на добър домакин и снощи покани на корейски ресторант целия отбор на баварците, заедно с треньорския щаб и някои от директорите. В момента германският гранд е в Сеул на предсезонно турне, като утре ще играе приятелски мач с Тотнъм.

На днешната пресконференция Ким обясни как е преминала вечерята: “Много се вълнувам, че съотборниците са в родината ми. За първи път правя предсезонна подготовка у дома. Много е специално и наистина очаквам с нетърпение мача утре. Опитвам се да споделя корейската култура със съотборниците си и да им покажа някои хубави ресторанти в Сеул. Просто споделям някои истории с тях и им разказвам за Корея като цяло.

Благодарен съм и съм признателен на отбора. Всички наистина се насладиха на вечерята вчера. Мисля, че на Йошуа Кимих особено му хареса, той си поръча различни ястия и имаше богата вечеря. Прекарахме си наистина добре”.

Байерн пристигна в Сеул без някои от големите звезди

Що се отнася до бъдещите му планове, включително и спекулации, че може да си тръгне от Байерн, Ким отговори: “Никога не съм мислил за напускане. Искам да работя здраво, да дам всичко от себе си за Байерн и да помогна на клуба. Не обичам вниманието да е върху мен, но сега тук, в Южна Корея, фокусът е върху мен”.

За приятелския мач с Тотнъм и срещата със съотборника си в националния отбор Хюн-Мин Сон, Ким каза: “Досега съм се сблъсквал с него само на тренировки. Той е топ играч, но Тотнъм има и много други страхотни играчи, за които трябва да внимаваме. Разбира се, надявам се, че утре ще напуснем терена като победители и очаквам с нетърпение първия си мач срещу Сони“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти