Френски бранител, свързван с Ботев (Пд), кара проби в Септември (София)

Френският централен бранител Тадее Калеба, който преди седмици беше свързван с преминаване в Ботев (Пловдив), все пак може да се озове в българската еfbet Лига, тъй като ще изкара проби в новака Септември (Сф). 25-годишният бранител идва от Словения, където игра за Табор Сежана, но договорът му приключи и той е свободен агент. И ще има почти седмица, за да убеди старши треньора на септемврийци Николай Митов, че има място в селекцията му.

Симеон Александров може да се завърне в Септември

Калеба е юноша на френския гранд Лион, но в последната година от старшата възраст се мести в Киево (Верона), който обаче фалира. Следват сезони в ниските нива в Италия и Белгия преди да се озове в словенската лига. Висок е 186 см и също така може да бъде използван и като дефанзивен халф.

До момента в Септември (Сф) новите попълнения с договори са две, като и двамата са нападатели. Това са бразилецът Витиньо и Никола Величковски, който идва от родината си Република Северна Македония, където е носил екипа на Македония ГП. Иначе десет футболисти напуснаха клуба от "Драгалевци" след края на миналия сезон. От тях обаче може да се върне крилото Симеон Александров, който се чувства добре в първия си клуб.

В същото време стана ясно, че Септември (София) ще започне сезона на националния стадион "Васил Левски", докато в същото време президентът Румен Чандъров прави всичко възможно, за да вземе лиценз за мачовете в efbet Лига в "Драгалевци". В началото на новата кампания Септември е домакин на Берое на 22-и юли (понеделник) от 21:00 часа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти