Линдзи Вон за Синер: Напомня ми за Роджър

Олимпийската шампионка в алпийските ски Линдзи Вон познава италианския тенисист Яник Синер от няколко години и за нея бе голямо удоволствие да види как бившия скиор печели първата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия.

“Винаги съм смятала, че е наистина специално, че той е бил състезател по ски и очевидно това е нещото, което ни свързва“, каза Вон пред ATPTour.com. „Той е доста срамежлив и скромен човек и винаги е супер мил. Мисля, че пред него се открива перспективата за страхотна кариера в тениса и според мен до известна степен това се дължи на ските. Яник е просто страхотен спортист, много умен и не съм изненадана, че стана шампион в Австралия. Мислех, че ще спечели още преди той да го е направил. Много ми напомня на Роджър, ако трябва да бъда честна”, заяви Вон, която е дългогодишен фен на тениса и почитател на бившия №1 в света Федерер.

Тя смята, че начинът по който Синер подхожда към напрежението, го откроява от останалите играчи.

“Ако той е под натиск и трябва да сервира, има мачбол или нещо подобно, перспективата е, че ако пропусне точката, нищо няма да се случи. Не е като при карането на ски, където, ако не вземеш завоя правилно падаш и може да се нараниш много лошо. В тениса можеш да покажеш безстрашие, без значение каква е ситуацията. И той използва това в своя полза”, сподели още Линдзи Вон.

Преди време самият Синер призна, че една от причините да избере тениса пред ските, е именно факта, че на корта имаш възможност да поправиш грешката си.

“Аз обичах адреналина, риска, обичах да карам бързо. Но това е много опасен спорт и ми струваше скъпо. Претърпях над 10 операции и затова винаги съм казвала на Яник: “Избра правилния спорт, ти си в много по-безопасен спорт". Ревнувам, защото и аз бих искала да се състезавам на сцена, каквато той има в тениса", сподели още Вон.

Двамата караха ски заедно веднъж, през 2022 г., в Италия. Играха и тенис на върха на музей.

“Беше страхотно. Въпреки че моите тенис умения не бяха големи тогава”, каза американката, която похвали карането на ски на Синер.

“Той е доста висок, а колкото си по-висок е толкова по-трудно е да караш ски. Но подобно на играта му на корта той е много плавен и елегантен, може да карвира, прави наистина хубави завои и изглежда, че наистина го прави без усилие. Всъщност бях доста нервна, карайки ски с него, защото не исках да съм причината нещо да се случи и той да се нарани. Но след като го видях на пистата, разбрах, че нищо такова няма да се случи. Той е много умел и е наистина елегантен скиор”, призна Вон.

Тя смята, че на 22 години Синер е “много зрял за възрастта си”.

“Познавам го от няколко години и определено виждам как нивото на увереността му расте. Той е доста висок и хилав и се опитва да запълни това и да стане по-силен. Но той просто съзрява, расте и тепърва ще става още по-добър. Развълнувана съм да го гледам как продължава да постига успехи в кариерата си”, завърши именитата Линдзи Вон.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти