Димитър Бербатов уважи юбилея на ФК Балкан Варвара

Бюст-паметник на дългогодишния спонсор и президент на ФК Балкан Васил Гешев откриха днес на стадиона в родното му село Варвара. Скулптурата е дело на проф. Стефан Лютаков. Сред гостите на събитието, което бе част от мероприятията по повод 70-годишнината на ФК Балкан, бяха областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, кметът на Община Септември Васка Рачева, кметове на кметства, голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов и др.

Протест срещу БФС блокира част от пътя Велинград - София

"Познавах лично Васил Гешев приживе и това ми помогна да направя тази по моя скромна оценка сполучлива скулптура. Важното е такива е случай е да влезеш в душата на човека. Иначе не става само по снимки", коментира творбата си проф. Стефан Лютаков.

Бюст-паметникът на Васил Гешев, с чието управление са свързани най-големите успехи на варварския футбол, е ситуирана в началото на стадион "Балкан", недалеч от мястото, където той гледаше мачовете на любимия си отбор в продължение на близо 30 години.

Очаквано, най-голям интерес сред множеството уважили церемонията за откриване на паметника фокусира Димитър Бербатов, който в продължение на близо 40 минути раздаваше автографи и селфита с различни по възраст негови почитатели.

Венци и цветя на почит и признателност пред паметника на покойния Васил Гешев бяха поднесени от името на областната управа, община Септември, кметство Варвара, близките на бившия президент на ФК Балкан, от Димитър Бербатов и други.

Веднага след това някогашният централен нападател и голмайстор на националния отбор по футбол даде начален съдийски сигнал на благотворителния мач между домакините от Балкан и Чико-Бунара.

Събраните средства от тази среща ще бъдат предадени на семейството на внезапно починалия преди 2 седмици вратар на Спартак (Щърково) Тодор Милушев. За всички присъстващи организаторите на юбилея раздадоха овнешки курбан, който бе осветен от местния отец Кирил.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти