Саутхамптън изтръгна победата от ръцете на Нюкасъл с дузпа в 96-ата минута

Нюкасъл и Саутхамптън направиха драматично равенство 2:2 помежду си в двубой от третия кръг на английската Висша лига. “Свраките” докосваха победата след гол в добавеното време, но буквално в последните секунди (96-ата минута) “светците” от Саутхамптън получиха право да изпълнят дузпа след консултация на рефера Пол Тиърни с ВАР и така публиката на “Сейнт Джеймсис Парк” бе попарена в последния възможен момент.

Нюкасъл на два пъти повеждаше в резултата. След “голова суша” през първата част Калъм Уилсън изведе “свраките” напред в резултата с гол в 55-ата минута. В 74-ата минута Мохамед Елиунуси изравни, но в първата минута на допълнителното време Алан Сен-Максимен доближи до победата Нюкасъл. Гостите обаче не се предадоха и в самия край се добраха до възможността да бият дузпа, която бе превърната в гол от майстора на статичните положения в състава на Саутхамптън Джеймс Уорд-Праус.

Така и двата тима все още нямат победа след първите три кръга, като Нюкасъл е 15-и с 1 точка, а Саутхамптън заема 13-а позиция с 2 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички