Миньор зарадва всички в Перник с класика над Спортист (Своге) - (галерия+видео)

Отборите на Миньор (Перник) записа първи домакински успех в професионалния футбол след 7 години, в които се подвизаваше в Трета лига. "Чуковете" победиха Спортист (Своге) с 3:0 в сблъсъка между новаците във Втора лига. Павлин Чиликов (23) с глава изведе "чуковете" напред, а Томислав Павлов (45) удвои. Кристиян Слишков (45+1) направи резултата класически след втора голяма грешка на вратаря Станислав Димитров в мача. Двата тима се изправиха един срещу друг на стадион "Миньор" в Перник, а главен съдия на мача бе Димитър Буров.

Това бе първият домакински двубой на "чуковете" през новия сезон и след 7 години в третото ниво на футбола у нас, а поради тази причина от ръководството на клуба обявиха "вход свободен" за всички зрители. В първия кръг и Миньор, и Спортист загубиха мачовете си. Тимът от Перник допусна поражение с 1:2 като гост на Лудогорец 2, а отборът от Своге загуби домакинството си на Локомотив (София) с 0:2. Преди началото на двубоя Миньор беше награден с титлата за спечеленото първо място в Трета лига - Югозапад. В 4-ата минута Калоян Стефанов стреля от далечна дистанция, но по никакъв начин не успя да затрудни Леонтиев. В 15-ата минута Слишков постави топката на главата на Томислав Павлов, който засече с плонж. Ударът му обаче попадна в обсега на стража на Спортист Станислав Димитров. В 21-ата минута индивидуални действия на Георги Янев доведоха до негов шут, който беше слаб и не затрудни вратаря на Миньор. В 23-ата минута "чуковете" удариха своя съперник с гол на Павлин Чиликов. Синът на Георги Чиликов се придвижи добре в наказателното поле, за да засече с глава прекрасно центриране на Томислав Павлов към втора греда. Топката беше насочена в обратния ъгъл на вратата и остави безпомощен Станислав Димитров. В 39-ата минута се откри добра възможност пред Калоян Йосифов да стреля към вратата на Спортист. Нападателят обаче беше застигнат от бранителя Борислав Стойчев и ударът му прелетя високо над напречната греда. В края на първото полувреме Миньор направи преднината си комфортна с нови два гола, за които голяма вина има стражът Станислав Димитров. Първо вратарят се засуети при върната топката от защитник, а грешката му беше наказана от капитана на "чуковете" Томислав Павлов. Секунди по-късно стражът не успя да пресече центриране на Андреас Васев. Топката падна удобно на десния крак на Слишков, който преди това беше асистирал за гола на Павлов, и така резултатът на полувремето стана 3:0. Втората част започна така, както свърши и първата - с превъзходство за Миньор. Още в самото начало на полувремето "чуковете" можеха да отбележат четвърти гол, но удар на Слишков след подаване на Калоян Йосифов излезе в аут. В 49-ата минута Леонтиев трябваше да се намесва след опасен удар на Георги Янев, насочен към лявата греда. Стражът плонжира и изчисти в ъглов удар. В 74-ата минута "шоколадите" имаха добра възможност да отбележат попадение. Влезлият от резервната скамейка Рангел Игнатов отправи мощен шут под напречната греда, който Леонтиев успя да отрази, избивайки топката в ъглов удар. МИНЬОР - СПОРТИСТ 3:0 1:0 Павлин Чиликов (23) 2:0 Томислав Палов (45) 3:0 Кристиян Слишков (45+1)

Стартови състави:

МИНЬОР:

Даниел Леонтиев, Андреас Васев, Павлин Чиликов, Тони Стоичков, Виктор Райчев, Илиян Илиев, Веселин Васев, Кристиян Слишков, Калоян Йосифов, Томислав Павлов, Георги Нетов

СПОРТИСТ:

Станислав Димитров, Джулио Чарлов, Борислав Стойчев, Иво Харизанов, Милен Кикарин, Георги Янев, Томи Костадинов, Кирил Янакиев, Калоян Стефанов, Григор Долапчиев, Мариан Хаджиев ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти