Васко Евтимов пред Sportal.bg: Да играя заедно с Коби Брайънт бе невероятно

"Да играя с настоящия лидер на Лос Анджелис Лейкърс – Коби Брайънт в един отбор беше невероятен момент за мен", заяви в ексклузиво интервю пред Sportal.bg най-успешният български баскетболист зад граница Васил Евтимов. Малко популярен е фактът, че настоящият център на испанския Валядолид е единственият българин , който има честта да играе в един отбор с най-добрият баскетболист в момента в света – Коби Брайънт. Това се случва по време на McDonald`s All American през 1996 година, когато и двамата сте избрани в "звездния" тим на гимназиите от Изтока.

"В края на всяка една учебна година в САЩ се играе "Мач на звездите" между Изтока и Запада, но от гиманзиалното първенство. Аз имах честта да бъде поканен за този така популярен "сблъсък". Много съм горд, че успях да попадна в селекцията на най-добрите състезатели от средните училища от Изтока. През 1996 година в нея фигурираха играчи като Коби Брайънт, Джърмейн О`Нийл, Тим Томас, Майк Биби и т.н. Самият мач пък се превърна в страхотно шоу и за мен беше чест да играя заедно с Коби, особено сега, когато се връщам 12 години назад и съм наясно какво успя да постигне през всичкото това време", заявява Евтимов.

В момента българският център с френски паспорт лекува контузия, след като преди десетина дни бе тежко контузен в мача на своя тим Валядолид срещу Ховентут. Васко ще се възстановява два месеца, за което време се надява обаче "виолетовите" да подготвят почвата за влизане в тазгодишните плейофи на Liga ACB.

"Поставили сме си тази цел още от началото на сезона и ще я гоним докрай", признава още един от най-добрите играчи на позицията "център" в Европа пред Sportal.bg.

Цялото интервю на Васил Евтимов пред Sportal.bg можете да прочетете ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ КАРИЕРАТА НА ВАСКО ЕВТИМОВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти