Ферари са готови за предпоследното състезание от шампионата (Видео)

Този уикенд Ф1 ще станем свидетели да на предпоследното състезание от календара за 2015 - Гран при на Бразилия. Именно в Сао Пауло пилотът на Ферари Кими Райконен спечели световната си титла през 2007 и се надява този сезон отново да пожъне успехи на пистата "Интерлагос", макар битката в шампионата при пилотите вече да е приключила.

Трасето в Бразилия е доста необичайно - то е едно от най-късите в календара наред с тези в Монако и Мексико, но това не го прави по-малко вълнуващо. Във видеото Кими споделя спомените си от 2007 и очакванията си за уикенда.

"Това, което помня най-добре от онзи уикенд през 2007, е целеустремеността, с която отборът постигна целта си. Харесвам тази писта, защото ако подходиш правилно, е страшно забавна за каране. Миналата година тук положиха нов асфалт и нивото на сцепление беше високо - нещо, което винаги се харесва на пилотите, защото можеш да си по-агресивен. Това, че трасето е късо, не означава, че настройките по болида се правят по-лесно. Има много фактори, които трябва да бъдат взети предвид, и един от тях е климатът", разказва Кими.

Снимка: Ferrari

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти