Ексклузивно: водещи отбори във Втора лига обмислят да напуснат групата

Четири водещи клуба от Втора професионална лига, начело с два от кандидатите за промоция в елита - Арда (Кърджали) и ЦСКА 1948, обмислят да напуснат групата, научи Sportal.bg. До крайните мерки, които са на път да вземат въпросните отбори, ще се стигне вследствие на множеството съдийски грешки в техен ущърб и в изгода на лидера в групата Царско село.Поредните такива в полза на водения от Никола Спасов състав станаха факт по-рано днес - при минималната победа с 1:0 като гост на Арда (Кърджали) в дербито на XII кръг на Втора лига. Припомняме, че при резултат 0:0 главният съдия Станислав Ставров подмина очевадна дузпа за домакините за нарушение на Марко Прльевич срещу Георги Андонов.

Веднага след срещата спортният директор на кърджалийци Емил Кременлиев сподели категоричното си мнение, че главният арбитър Станислав Ставров е повлиял на крайния изход на двубоя. Един от шефовете на "Арена Арда" дори разкри, че клубните шефове са дълбоко разочаровани от случилото се и сериозно обмислят възможността да се оттеглят от футбола.

Това не е първият случай, в който клубовете, замесени в битката за първото място, изразяват остро негодуванието си от съдийските решения, които се вземат по време на мачовете им с Царско село. Припомняме, че в края на август президентът на Локомотив (София) -

Иван Василев, първи се закани при гостуването си в студиото на Sportal TV, че ще извади "железничарите" от групата.

Това се случи само часове след драматичната и съпътствана с множество скандали загуба с 0:1 от Царско село ден по-рано.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти