Аматьори измъчиха Байерн (видео)

Четвъртодивизионният Дрохтерзен/Асел оказа неочаквано яростна съпротива на гранда Байерн (Мюнхен) и не беше далеч от това да удържи нулево равенство срещу тима на Нико Ковач. Все пак, звездата Роберт Левандовски отбеляза гола за минималния успех с 1:0 на баварците и ги класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия. Ковач спази обещанието си и заложи на достатъчно силен състав, воден от Левандовски, Ариен Робен и Франк Рибери. Байерн почти не позволяваше на домакините да минават центъра, но и положенията пред вратата на Дрохтерзен/Асел не бяха много. Нещо повече - в края на първото полувреме Мануел Нойер трябваше да се намесва, за да спасява баварците след удар на Флориан Нагел.

Появата на Леон Горетцка и Кингсли Коман внесе повече острота в атаките на гостите. Те обаче трябваше да чакат чак до 82-ата минута, за да открият резултата. Тогава Горетцка стреля, а Левандовски подложи крака си и прати топката в мрежата.

Малко преди това попадение на Томас Мюлер беше отменено заради засада. Първи мач след Мондиал 2018 изигра световният шампион Корентен Толисо. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти