Идеалният отбор на Първа лига за изминалия кръг (IV)

Вече месец родният шампионат вълнува феновете на футбола у нас. Изминаха четири кръга и емоциите не стихват. ЦСКА-София продължава да е единственият тим без грешка до този момент. “Червените” стигнаха до късен успех срещу Славия, благодарение на новата си голова машина Мауридес. Левски също продължава стабилно и взе победа с 2:1 при гостуването на Дунав. Шампионът Лудогорец продължава да не е убедителен, но все пак стигна до успех при визитата си на Витоша (Бистрца). Берое пък е един от трите отбора без загуба до този момент, след като стигна до късен обрат в дербито на Тракия срещу Ботев (Пловдив). Локо (Пловдив) пък стигна до категоричен успех с 3:0 над Верея. Новакът Ботев (Враца) се добра до първа победа в елита, след като изненада Септември в София, а единственото равенство в кръга бе между Етър и Черно море - 1:1.ЕТЪР - ЧЕРНО МОРЕ 1:1ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ВЕРЕЯ  3:0БЕРОЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1ДУНАВ - ЛЕВСКИ 1:2ВИТОША - ЛУДОГОРЕЦ 0:2 ЦСКА-СОФИЯ - СЛАВИЯ 2:1СЕПТЕМВРИ - БОТЕВ (ВРАЦА) 1:2Красимир Костов (Ботев Враца)Вратарят на новаците бе стабилен в дебюта си за клуба - при победата с 2:1 над Септември. Влизането му в идеалния отбор идва не толкова за решителни спасявания, колкото за отличното му командване на защитата пред себе си. Костов даде заявка за титулярно място, след като конкурентите Христо Митов и Николай Кръстев не успяха да се справят по най-добрия начин в първите три мача. (1)Холмар Ейолфсон (Левски)Исландският национал се оказа с ключова роля за важния успех на “сините” над Дунав в Русе. Опитният бранител донесе трите точки с гол в мрежата на “драконите”. Бранителят се отличи и с няколко ключови намеси в отбрана. (1)

Козмин Моци (Лудогорец)

Опитният бранител изигра силен мач срещу преродения тим на Витоша. Румънецът действаше солидно в защита, като се отчете с цели 11 отнети топки от съперникови футболисти и изигра важна роля при победата. (1)

Камен Хаджиев (Берое)

Бранителят бе много стабилен в голяма част от дербито с Ботев (Пловдив). Защитникът на “зелените” израсна много с екипа на Берое, а в двойка с Ерол Алкан отбраната на тима изглежда доста солидно. Не е случайно, че той вече е част от националния отбор на България. (1)

Жерсон Кабрал (Левски)

Крилото на “сините” направи забележителни неща през второто полувреме на градския стадион в Русе. Той бе големият герой за Левски при успеха над Дунав. Кабрал вкара много красив първи гол, а след това и асистира за попадението на Холмар Ейолфсон. (1)

Борислав Цонев (Берое)

Страхотен мач за бившия футболист на Левски срещу Ботев (Пловдив). Плеймейкърът на “зелените” се превръща във все по-важна част от схемата на Александър Томаш. Това се доказа и в мача с “канарчетата”, в който се отчете с две асистенции. (1)

Парвиз Умарбаев (Локомотив Пловдив)

Атакуващият полузащитник на “смърфовете” се отчете със страхотен гол във вратата на Верея. За близо час игра, в който бе на терена, таджикът бе най-креативният и изобретателен футболист в схемата на Бруно Акрапович. (1)

Ивайло Михайлов (Ботев Враца)

Полузащитникът на Ботев се появи малко преди почивката на мястото на Даниел Гаджев, но се отчете с много силно второ полувреме. Дефанзивният халф направи няколко ключови намеси в края на срещата, при които отне топки на футболисти на Септември, когато се очертаваха опасни атаки на играчите на Николай Митов. (1)

Върджил Мисиджан (Лудогорец)

Холандското крило на “орлите” вкара хубав гол в мрежата на Витоша (Бистрица), с който пречупи отбраната на “тигрите”, които до този момент стояха добре на терена. Вура започна да набира скорост, което е отлична новината за Пауло Аутуори. (1)

Кирил Десподов (ЦСКА-София)

Крилото на “червените” за пореден път показа, че е много сериозна класа за родните стандарти. Младокът е сред лидерите на тима си и имаше голяма заслуга за трудната победа над Славия. Десподов центрира и за двете попадения на Мауридес, а освен това удари и гредата на Антонис Стергиакис. (2)

Мауридес (ЦСКА-София)

Помните ли Фернандо Каранга? Защото феновете на ЦСКА-София са на път да го забравят. Новият нападател на “червените” не спира да бележи. Звярът в атаката на ЦСКА-София заби две страхотни попадения в мрежата на Славия, с които донесе нови три точки на сметката на тима от “Българска армия”. (1)

Добре играха още:

Емил Стоев (Ботев Враца) Ангел Лясков (ЦСКА-София)Яцек Горалски (Лудогорец)Абделхаким Буна (Локомотив Пловдив)Янис Карабельов (Славия) Петър Атанасов (Ботев Враца)

Временно класиране по брой избирания в идеалния отбор

1. Ерол Алкан (Берое) - II,  III

Мартин Райнов (Берое) - II, III

Габриел Обертан (Левски) - I, III

Кирил Десподов (ЦСКА-София) - III, IV

2. Даниел Кайзер (Ботев) - I

Жеферсон (ЦСКА-София) - I

Иво Иванов (Верея) - I

Давид Яблонски (Левски) - I

Сисиньо (Лудогорец) - I

Едвин Джеси (ЦСКА-София) - I

Светослав Дяков (Лудогорец) - I

Галин Иванов (Славия) - I

Стефан Христов (Витоша) - I

Мартин Камбуров (Берое) - I

Витаутас Черниаускас (ЦСКА-София) - II

Димитър Велковски (Славия) - II

Мартин Ковачев (Дунав) - II

Крум Стоянов (Етър) - II

Марселиньо (Лудогорец) - II

Васил Шопов (Ботев) - II

Борислав Балджийски (Дунав) - II

Стивън Петков (Ботев) - II

Георги Йомов (Славия) - II

Мартин Луков (Локомотив Пловдив) - III

Йордан Минев (Ботев) -  - III

Димитър Везалов (Локомотив Пловдив) - III

Борис Секулич (ЦСКА-София)  - III

Ивайло Лазаров (Витоша)  - III

Даниел Кутев - (Витоша) - III

Крис Гади (Септември) - III

Красимир Костов (Ботев Враца) - IV

Мауридес (ЦСКА-София) - IV

Козмин Моци (Лудогорец) - IV

Камен Хаджиев (Берое) - IV

Холмар Ейолфсон (Левски) - IV

Жерсон Кабрал (Левски) - IV

Борислав Цонев (Берое) - IV

Ивайло Михайлов (Ботев Враца) - IV

Парвизджон Умарбаев (Локомотив Пловдив) - IV

Върджил Мисиджан (Лудогорец) - IV

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти