Бербо разкри тайната на първото си докосване (видео)

Димитър Бербатов години наред омагьосваше феновете с вълшебното си първо докосване. Бившият капитан на България и голмайстор на Премиър лийг с Манчестър Юнайтед често “залепваше” топката на крака си в привид напълно невъзможни за останалите футболисти ситуации, а това бе едно от качествата, които му носеха най-много похвали.

37-годишният нападател, който за последно игра за Керала Бластърс, разкри каква всъщност е тайната на доброто първо докосване. Бербатов се наслаждава на почивка със семейството си край морския бряг, но е непрекъснато активен в социалната мрежа Instagram. Именно там Бербо даде мини урок относно кое всъщност е важно за техниката и първото докосване.

“Първото и може би най-важното нещо - отървете се от нещата, които ви разсейват”, заявява той през смях, избутвайки извън кадър съпругата си Елена. После той продължи, обяснявайки, че всеки трябва да изгради малък квадрат около себе си и да се стреми да стои в него, докато играе с топката.

“Заставате в средата на квадрата и започвате да играете. Дръжте я близо до тялото си. Работете за баланс, техника, поглед. Правете го всеки ден. Бъдете внимателни с топката. Не я наранявайте. Тя не иска да плаче. Представете си, че е вашата приятелка или съпруга. Бъдете нежни с топката и тя ще ви бъде вярна. Ще ви кара да изглеждате добре. Е, не колкото мен, но с много тренировки… Може би”, дава краткия си плажен урок Бербатов, който е голмайстор №1 на България с 48 гола, а освен това има още 94 гола в Премиър лийг, 69 в Бундеслигата и 13 в Лига 1.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти