Бербатов: Младите у нас да се амбицират от успеха на Хърватия (видео)

Най-именитият български футболист през последните години Димитър Бербатов призова подрастващите у нас да вземат пример от хърватските футболисти. В неделя “ватрените” ще играят на финал на Мондиала.

През 2002 г. България надви Хърватия с 2:0 в световна квалификация, но сега вече всичко е различно. Тогава точно Бербо реализира единия от головете.

15 Димитър Бербатов се срещна с малките си фенове

“Както се казва, хърватите са ми били абонати, но се вижда, че с времето те вървят напред - коментира Бербатов. - Хората там са развили футбола. Имат страхотни играчи, а и явно знаят как да изградят силен отбор. Тази разлика между нас и тях трябва само да ни амбицира. Гледайки успехите, които постигат съседните страни, нашите момчета трябва да си кажат “Ето, искам и аз да съм като тях. Но за да го постигна, съм длъжен да работя здраво.” Няма място за самосъжаление. Амбицираш се и искаш да стигнеш там, където са те. Все някога ще дойде и времето на българския футбол. Надявам се да постигнем отново постижението от 1994 г. и дори като хърватите да го задминем.”

15 Димитър Бербатов се срещна с малките си фенове

Митко призна, че на Мондиала е бил за Англия. “Те обаче вече отпаднаха, а за финала нямам предпочитания. Дано да стане хубав мач. Стискам палци и на двата отбора”, добави Бербатов

37-годишният свободен агент говори за времето си в Монако, откъдето излезе Килиан Мбапе. “Тогава аз даже не знаех, че той е там, защото той е бил младо момче. Но пък играех с Даниел Субашич и заради това от лични симпатии малко наклонявам везните към Хърватия. Иначе Мбапе прави феноменално световно първенство, но може би му е малко рано за “Златната топка”, но пък нищо чудно скоро да я вземе заради начина, по който върви напред”, завърши Бербатов.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички