Миро Байчев пред Sportal.bg: Синът ми и Бдин трябва да смекчат тона, не им ходи да говорят така

Бившият нападател на Левски и шампион на България за 1991 година с Етър - Мирослав Байчев, коментира разразилия се скандал между сина му Радослав и ръководството на Бдин (Видин). Преди седмица наследникът на родния първенец с “виолетовите” се свърза с редакцията на Sportal.bg, като с изказването си предизвика голям скандал, последван от сериозен ответен удар от страна на ръководството на видинчани. Байчев, който от над 20 години е треньор в Австрия, също се свърза със Sportal.bg, но не за да вземе страна в конфликта, а за да призове двете страни да смекчат тона, тъй като, по думите му, никой не печели от подобна публична размяна на обиди.

“Не искам да заемам страна нито на Радослав, нито на Бдин (Видин). Аз съм му баща, но в същото време и треньор, който ръководи футболен клуб в Австрия. Не го оправдавам за крайните му изказвания, тъй като са плод на емоция, но в същото време определено не е човекът, който бе изкаран от ръководството на видинчани. Радослав е мъжко момче, винаги се е борил здраво на терена, притежава спортна злоба, но никога не би провокирал първи конфликт. В случая обаче просто му се насъбра много. Пролетта остана силно огорчен, след като не си взе заработеното за няколко месеца в Спартак (Плевен), а в Бдин разчиташе много на последната заплата, тъй като трябваше да си вземе с нея билети и да се прибере при нас в Австрия. Това му дойде в повече и си изпусна нервите. Отново казвам, не го оправдавам, просто според мен и двете страни не печелят, като си разменят обиди по медиите”, коментира пред

Sportal.bg

шампионът на България с Етър Мирослав Байчев. Бившият нападател, който вчера навърши 55 години, пожела публично да изрази благодарността си към настоящия треньор на Ботев (Враца) - Сашо Ангелов, за отношението и доверието към сина му Радослав по време на съвместния им период в Локомотив (Горна Оряховица).

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти