Аталанта ще гони Милан срещу Болоня

Отборът на Аталанта ще има важно домакинство на Болоня тази вечер. Футболистите на Джан Пиеро Гасперини ще търсят задължителни три точки срещу "рособлу", с които да се приближат максимално близо до Милан.

Във вторник "росонерите" врътнаха домакинско реми с Удинезе и загубиха ценни точки в борбата за топ 4 в Серия "А". Надпреварата за титлата в италианския шампионат изглежда вече решена, но не така стои въпросът с евроместата в класирането.

От своя страна Болоня също има достатъчна мотивация да се хвърли здраво в срещата. Тимът на сръбския специалист Синиша Михайлович се намира в подем - три поредни победи в първенството, като последното поражение датира преди един месец и един ден. Играчите на Миха са в битката за оцеляване, като преди този кръг те заемаха първата позиция над опасната зона - с две точки над Емполи, който е първият клуб под чертата.

Историческата справка показва, че четвърта поредна победа в Серия "А" ще бъде най-доброто постижение като поредица за Болоня от далечната 1967 година. Дали обаче домакините ще позволят на "рособлу" да се зарадват с такъв резултат.

От състава на Болоня ще отсъства голмайсторът Матия Дестро, който страда от контузия. Аут е и левият халф-бек Федерико Матиело, който играе на "Ренато Дал'Ара" като преотстъпен именно от Аталанта. В същото време в сметките на Михайлович се завръща парагвайският стрелец Федерико Сантандер. Очаква се той да поведе атаката заедно с един измежду Симоне Едера и Никола Сансоне.

В редиците на Аталанта ще липсва бразилският централен бранител Рафаел Толой, но пък на линия ще е опитният халф Йосип Иличич, който ще подпомага от втора позиция Дуван Сапата. Според колегите от Италия на пейката ще остане бившият футболист на Лудогорец Хосе Паломино. И в двата отбора няма наказани за двубоя тази вечер.

Статистиката показва, че и двата отбора се намират в добра форма, което говори за непредсказуемостта на срещата. Все пак цифрите показват, че стадион "Атлети Адзури д'Италия" не носи късмет на "рособлу". През миналия сезон мачът в Бергамо завърши с победата на домакините - 1:0 с попадение на датския нападател Андреас Корнелиус.

Аталанта - Болоня

Вероятни състави:

Аталанта:

Голини, Манчини, Джимсити, Масиело, Хатебоер, Де Роон, Фрюлер, Госенс, Гомес, Иличич, Сапата

Болоня:

Скорупски, Мбайе, Данило, Лянко, Дийкс, Пулгар, Джемали, Орсолини, Сориано, Едера, Сантандер

   

Съдия: РокиГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

Още от Футбол свят

Виж всички