Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1

Новият ръководител на отбора на Ферари Фредерик Васьор даде своето първо интервю откакто пое управлението на „Черните кончета“ на 9 януари.

Пред медиите французинът категорично заяви, че няма да има разделение на пилотите и Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще бъдат с равен статут в началото на сезона. Той обаче не отхвърли възможността в течение на сезона да се стигне до заповеди от бокса, то самият той ще вземе това решение и ще поеме отговорността.

Ферари и Алфа Таури започнаха с предсезонните тестове
Ферари и Алфа Таури започнаха с предсезонните тестове

„Ние имаме двама много добри пилоти, като и двамата имат нужните умения, за да печелят. Ние ще им предоставим еднаква техника, еднаква подкрепа и еднакви възможности да печелят. Нашата цел е да печелим с Ферари и за Ферари.

„Няма да имаме първи и втори пилот. Но в един момент ще трябва да се вземат мерки и аз ще ги взема. Няма значени кой от двамата ще е, но в даден момент от сезона ще трябва да застанем зад един от тях и аз ще го направя“, обясни Васьор пред медиите.

Маса: Васьор трябва да действа бързо във Ферари
Маса: Васьор трябва да действа бързо във Ферари

През 2022 година Ферари няколко пъти се поколеба да приложи отборни заповеди, което бе само един от множеството фактори, които не позволиха на Скудерията да се пребори за Ред Бул за световните титли. В крайното класиране „Черните кончета“ завършиха на второ място при конструкторите, а пилотите на отбора Леклер и Сайнц бяха съответно втори и пети в подреждането при пилотите. Разликата между двамата бе 72 точки в полза на монегаска, който записа три победи срещу само една за испанеца.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти