Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега!

Новият ръководител на отбора на Ферари Фредерик Васьор коментира спекулациите, че пилотите на Скудерията Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще разполагат с 30 конски сили повече в своите двигатели за сезон 2023 във Формула 1.

Ферари с 30 конски сили повече през 2023?
Ферари с 30 конски сили повече през 2023?

„Относно двигателя, не знам от къде взимате тези цифри, но те са шега“, каза Васьор пред медиите по време на своето първо интервю като ръководител на „Черните кончета“.

Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1
Фред Васьор: Няма да имаме пилот №1

През миналата година двигателят бе един от проблемните компоненти за Ферари, като тимът регистрира общо девет отпадания заради технически повреди, включително и двойното такова в Азербайджан. Заради тези проблеми във втората половина на сезона Леклер и Сайнц разполагаха с по-малко мощност, тъй като техните агрегати бяха използвани в по-занижени работни режими, за да се избегнат повредите.

Надеждите на Ферари са с подобрената надеждност да се стигне и до използването на повече мощност, тъй като по друг начин няма как да бъде подобрено представянето на моторите във Формула 1 до края на 2025 година. Това е така тъй като от началото на сезон 2022 спецификациите на задвижващите системи бяха замразени, като единствени разрешени промени са тези, които се правят с цел подобряване на надеждността на агрегата.

Васьор няма да променя стратегическия екип на Ферари
Васьор няма да променя стратегическия екип на Ферари

„Направихме крачки напред с надеждността на двигателя. Аз мисля, че представянето му миналата година не беше проблем, само надеждността. За сега нещата изглеждат добре, но на пистата всичко е различно. Мисля, че част от проблемите не бяха заради работата на Ферари, а заради подскачането и вибрациите на новите коли. Картинката ще стане по-ясна в Бахрейн“, каза още Васьор.

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти